NATO'dan açıklama: ''Erdoğan'a garanti verdim''

NATO'dan açıklama: ''Erdoğan'a garanti verdim''
Güncelleme:

NATO tatbikatındaki skandal hakkında konuşan NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Erdoğan'a garanti verdiğini açıkladı.

NATO tatbikatındaki skandal hakkında konuşan NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, "Bir daha böyle sorunların yaşanmayacağı ve sorumluların cezalandırılacağı konusunda Erdoğan'a garanti verdim" dedi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO tatbikatındaki skandal hakkında konuştu. "Telefonda Sayın Erdoğan'a özürlerimi ilettim. Derhal harekete geçtik. Sıoruşturma sürüyor. Bir daha böyle sorunların yaşanmayacağı ve sorumluların cezalandırılacağı konusunda Erdoğan'a garanti verdim" dedi.

NATO’nun Norveç’te düzenlediği “Trident Javelin-2017” tatbikatında Atatürk’e düşman liderler arasında yer verilmişti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da sahte bir sosyal medya hesabı kullanılarak “düşman ile işbirliği içerisinde” gösterilmişti.

RESMEN ÖZÜR DİLEMİŞLERDİ

Türkiye'yi ayağa kaldıran rezaletin ardından NATO ve Norveç, resmen özür dilemişti.

Türkiye'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'düşman' hedefler arasında gösterildiğinin ortaya çıkması üzerine açıklama yapan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Olaylar, tek bir kişinin eylemlerinden kaynaklanıyor ve NATO'nun görüşlerini yansıtmıyor" ifadesini kullanmış ve özür dilemişti.

Stoltenberg, söz konusu rezalete yol açan kişinin NATO çalışanı olmadığını ve Norveç tarafından görevlendirilen sözleşmeli sivil bir memur olduğunu belirtmişti. Kürt asıllı NATO çalışanı, görevinden uzaklaştırılmıştı.

Norveç Savunma Bakanı Frank Bakke-Jensen de, rezaletin ülkesinin görüş ve politikalarını yansıtmadığını belirtmişti. Bakke-Jensen, Savunma Bakanlığı'nın internet sitesinde yayımlanan açıklamada, "Mesajın içeriğinden ötürü özür diliyorum. Türkiye önemli bir NATO müttefikidir ve yakın iş birliğimize değer veriyoruz" ifadesini kullanmıştı.

Milliyet