New Yorkta terörizme karşı kampanya başlatıldı

New Yorkta terörizme karşı kampanya başlatıldı

İsviçre kaynaklı, Uluslararası İnsan Hakları Organizasyonu (ICLA), New York’ta terörizme karşı global bir kampanya başlattı. Radikalizme karşı mücadele başlatan ICLA, New York’taki Times Meydanı’ndaki Hilton Oteli'nde düzenlediği programda...

İsviçre kaynaklı, Uluslararası İnsan Hakları Organizasyonu (ICLA), New York’ta terörizme karşı global bir kampanya başlattı. Radikalizme karşı mücadele başlatan ICLA, New York’taki Times Meydanı’ndaki Hilton Oteli'nde düzenlediği programda “This is not my Allah” (Bu benim Allah’ım değil) isimli kampanya ile İslam dünyasını, radikalizme karşı psikolojik olarak savaşmaya davet etti.

Daha önce Birleşmiş Milletler’de (BM) görev yapan, ICLA kadın hakları savunucusu yazar Rabia Kazan kampanya çalışmaları çerçevesinde yapılan konferansta, Müslümanların sessiz durmasının radikalleri beslediğini ve bu yüzden bu sessizlik biterse terörün gücünü yitireceğini iddia etti.

Terörizm ile savaşta bomba ve silahların asla yeterli olamayacağını savunan Kazan, söz konusu kampanyanın İslam ve Allah adına yapılan çağ dışı katliamların sona ermesi için, Müslüman dünyasının sessizliğini bozmasını ve kesin bir tavır ile tepki vermesini amaçladığını belirtti.

Kazan, Müslüman nüfusunun yüzde 93’nün, radikal İslam inancına karşı olduğunu savunarak “Kampanya sayesinde teröristlerin vahşi katliamları yüzünden Müslümanların incindiklerini dile getiriyoruz. İslamofobi'nin bu katliamlarla giderek tırmandığına da dikkat çekip, dünyanın bir kaosa sürüklenmesinden endişe duyduğumuzu gündeme getirmek istiyoruz." dedi.

7-8 yaşlarındaki kız çocuklarını ticari amaçla kullanan, erkeklerin kafasını kesip kadınlarını köle pazarlarında satan insanların, Allahı’na inanmadığını söyleyen aktivist Kazan, gerçek müslümanların inandığı Allah’ın asla bunlara izin vemeyeceğini bu yüzden tarihi bir ayrışmanın artık şart olduğunu ifade etti. Mevlana Celalettin Rumi’nin de bir Allahı olduğunu, onun sevgi ve merhamet dolu olduğunu belirten Kazan, Rumi’nin “Gel ne olursan olsun gel” adlı şiirinide okuyarak Sufizim felsefesinin öneminden bahsetti.

ICLA insan hakları savunucusu Alain Wagner da yaptığı konuşmasında, Avrupa ve Batı dünyasının da kampanyaya destek vermelerini, dinleri ve ırkları ne olursa olsun, kampanyaya katılmalarını istedi. Birlikte yaşadığımız dünyanın geleceği için dünya ve halklarının barışının çok değerli olduğunu söyleyen Wagner, 21.yüzyılda yaşanan bu vahşetin tarihin kara lekesi olduğunu söyledi.

Programa Colombia Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nden öğrenci ve hocalar da katıldı.

CİHAN