Nümberg'te Teröre Karşı Birlik Yürüyüşü

Nümberg'te Teröre Karşı Birlik Yürüyüşü

ALMANYA'nın Nümberg şehrinde Bağımsız Vatanseverler Almanya Yeni Türk Komitesi tarafından "Teröre Karşı Birlik Yürüyüşü" düzenlendi.

ALMANYA'nın Nümberg şehrinde Bağımsız Vatanseverler Almanya Yeni Türk Komitesi tarafından "Teröre Karşı Birlik Yürüyüşü" düzenlendi. Almanya'da yaşayan Türklerin yoğun ilgi gösterdiği yürüyüşte barışın simgesi güvercinler uçuruldu.

Bağımsız Vatanseverler Almanya Yeni Türk Komitesince Nürnberg'de yapılan teröre karşı birlik yürüyüşüne Almanya'daki gurbetçi Türkler yoğun ilgi gösterdi. Ellerinde Türk bayrakları ile Jakops meydanında toplanan grup sık sık sloganlar attı. Grup adına konuşma yapan Bilal Bora Aydın, her türlü siyasi görüşün bir kenara bırakılıp, sadece vatana hizmet etmek ve sahip çıkmak istediklerini belirterek, birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

BARIŞ GÜVERCİNİ UÇURULDU

Konuşmanın ardından meydanda barış güvercinleri uçuruldu. Şehitler için saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından grup Jokaps meydanından, kentin merkezindeki Plarrer meydanına doğru yürüyüşe geçti. Polisin geniş güvenlik tedbiri aldığı yürüyüş sorunsuz bir şekilde sona erdi.

(FOTOĞRAFLI)