O ülkede seçimin kaderini Türkiye'deki çifte vatandaşlar belirleyecek

O ülkede seçimin kaderini Türkiye'deki çifte vatandaşlar belirleyecek
Güncelleme:

Bulgaristan'da 2 Ekim'de yapılacak erken genel seçimlerde Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH), Türkiye'de yaşayan çifte vatandaşlara, sandık başına gidip, oy kullanması çağrısında bulundu.

Bulgaristan, 2 Ekim Pazar günü erken genel seçime gidiyor. Geçen yıl 3 kez seçim yapılan ve istikrar sağlanamayan Bulgaristan'daki seçimlerde, çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu HÖH, Türkiye'de yaşayan çifte vatandaşlardan destek bekliyor. Trakya'da HÖH Genel Başkanı Mustafa Karadayı'nın mesajının yer aldığı ve soydaşları sandık başına davet ettiği afişler asıldı. Afişlerde, 'Geçmişine sahip çık, geleceğine umutla bak' yazısı yer aldı.

HÖH Trakya temsilcisi Güner Çetin, son seçimlerde Türkiye'de yaşayan soydaşların seçime ilgi gösterip, kendilerine destek verdiğini, 124 sandıkta 93 bin oy kullanıldığını kaydetti. Pazar günü yapılacak seçimler için Türkiye'de 166 sandık kurulacağını söyleyen Çetin, şöyle konuştu:

"Bildiğiniz üzerine 1 yıl içerisinde şu an 4'üncü kez sandığa gidiyoruz. 2021 yılında 3 kez sandığa gittik. Bulgaristan da bir parlamento kuruldu, üçüncü seçimden sonra 7 parti girdi, bir koalisyon kuruldu, 9 ay ömrü oldu. Maalesef şu anda o parlamento gensoru önergesiyle lav oldu. 2 Ekim'de erken genel parlamento seçimlerine gidiyoruz. Baktığımızda tabi ki 1 yıl takviminde gerçekten Bulgaristan için 4 kez sandığa gidilmesi biraz düşündürücü. Demek ki orada bir siyası kaos var."

 

OdaTV.com