Obama çizgisini bozmadı

Obama çizgisini bozmadı
Güncelleme:

G-20 zirvesinde ABD Başkanı Obama'nın daha önceki toplantıda elinde tuttuğu bardağın Antalya'daki zirvede de görüldüğü gözlemlendi.

G-20 zirvesinin ikinci gününde toplantılar tüm hızıyla devam ederken, ABD Başkanı Barack Obama objektiflere elinde kendisine özel kahve bardağı ile yansıdı. Obama, 2013 yılında Rusya’da düzenlenen G20 zirvesine de bu bardakla katılmıştı.

ABD Başkanı, kahve bardağıyla Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, IMF Başkanı Christine Lagarde ile sohbet ederken objektiflere yakalandı.

5649e09ec03c0e2818049efb.jpg

Obama’nın Erdoğan ve Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile oturduğu masaya da  bardağını taşıdığı görüldü.

RUSYA’DA DA KULLANMIŞTI

ABD ile Rusya arasında soğuk rüzgârlara sahne olan St. Petersburg'daki G20 zirvesinde de elindeki bardak ile gündeme gelmişti.

Başkan Obama, Rusya’daki zirve sallama çay içmeyi tercih ederken, Antalya’da kahve içtiği belirtildi.

Obama'nın kullandığı bardağın üzerinde "ABD Başkanı" yazıyor. 

SAYGI DURUŞU

G20 toplantısı için Antalya'da bulunan AB üyesi ülkelerin liderleri, Paris'teki terör saldırılarında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu.

Paris ile eşzamanlı olarak gerçekleşen saygı duruşuna Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Almanya Başbakanı Angela Merkel, İngiltere Başbakanı David Cameron, İtalya Başbakanı Matteo Renzi, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker katıldı.

Karşılama için hazırlanan alanda bir araya gelen liderler, yası temsil eden siyah kurdele bağlı Fransa ve Avrupa Birliği bayrakları arasında saygı duruşunda bulundu.

Liderler 1 dakikalık saygı duruşunun ardından Fransa Dışişleri Bakanı Fabius ile tokalaşarak taziyelerini iletti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dün, G20 Liderler Zirvesi'nin bir oturumunda, konuşmasına "Ankara ve Paris başta olmak üzere tüm terör saldırılarında hayatlarını kaybedenler için sizleri bir dakikalık saygı duruşuna davet ediyorum" diyerek başlamış ve bunun üzerine bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmuştu.

Ajanslar