Obama: Trump'ın başkan olacağına inanmıyorum

Obama: Trump'ın başkan olacağına inanmıyorum
Güncelleme:

ABD Başkanı Obama, Müslümanlık karşılıyla bilinen başkan aday adayı Donald Trump için konuştu..

ABD Başkanı Barack Obama, İslam karşıtı söylemleri ile sıkça gündeme gelen Cumhuriyetçi Parti başkan aday adayı Donald Trump'ın başkan olacağına inanmadığını söyledi.

Başkan Obama, ABD-ASEAN (Güneydoğu Asya Uluslar Birliği) Zirvesi'nde gazetecilerin konuya ilişkin sorularına cevap verdi. Obama, başta Donald Trump olmak üzere Cumhuriyetçi Partili başkan adaylarının söylemlerinin yabancı gözlemcileri tedirgin ettiğini kaydetti.

Donald Trump'ın sadece daha ilgi çekici bir şekilde konuştuğu için öne çıktığını kaydeden Obama, "(Trump) belki Müslümanlık karşıtı söylemleri ile öne çıkmış olabilir, ancak diğer Cumhuriyetçi adayların söylediklerine bakarsanız onlar da ciddi anlamda kaygı verici." dedi.

"Trump'ın başkan olamayacağına inanmamayı sürdüreceğim" diyen Obama, "Bunun nedeni Amerikan halkına çok güveniyor olmamdır. Onların başkanlığın ciddi bir iş olduğunu bildiklerini düşünüyorum. Başkanlık talk şov sunuculuğu yapmak değil. Tanıtım değil. Pazarlama değil. Başkanlık zor" diye konuştu. Obama, başkanlığın bazen insanların hoşuna gitmeyen kararlar almayı gerektirdiğini de vurguladı.

Etiketler abd obama donald trump