Obama'dan IŞİD'le savaşan Kürtler'e kötü haber

Obama'dan IŞİD'le savaşan Kürtler'e kötü haber
Güncelleme:

İngiliz Daily Telegraph gazetesi ABD Başkanı Barack Obama'nın IŞİD'le savaşan Kürtlere silah göndermeyeceğini yazdı.

Daily Telegraph bu özel haberinde, ABD'nin IŞİD'le savaşan Kürt güçlere ağır silah yollanmasını girişimlerini engellediğini öğrendiğini bildiriyor.

Haberde özetle şu ifadeler yer alıyor:

"Körfez ülkeleri ve başka ülkelerden üst düzey yetkililer gazeteye, IŞİD'le mücadele etmeyi hedefleyen daha güçlü planların parçası olarak, Kürtlerin doğrudan silahlandırılması konusunda Obama'yı ikna girişimlerinin başarısız olduğunu söylediler."

"IŞİD'le başarılı bir şekilde savaşan Peşmerge, onları Erbil'den geriye doğru itiyor ve Suriye'deki Kürtlerin desteğiyle Irak'ın kuzeydoğu bölümlerinde kontrolü yeniden tesis ediyor."

"Ancak bunu eldeki silah imkânlarıyla idare ederek yapıyorlar. Kürtleri silahlandırmak için birkaç Avrupa ülkesi tarafından milyonlarca Sterlin değerinde silah satın alındı. Ancak IŞİD'e karşı askeri operasyonları yöneten Amerikalı komutanlar silah transferini engelliyor."

Telegraph, "Kürt güçlerin en önemli şikâyetlerinden birinin, IŞİD'in Irak ordusunun terk ettiği modern Amerikan silahlarıyla savaşırken kendilerininse eski moda Sovyet silahlarıyla savaştıkları olduğunu" yazıyor.