''IŞİD topraklarının yarısını kaybetti''

''IŞİD topraklarının yarısını kaybetti''
Güncelleme:

Pentagon, terör örgütü IŞİD'in Suriye ve Irak'ta işgal ettiği topraklarının yarıya yakınını kaybettiğini açıkladı.

Pentagon, terör örgütünün Suriye ve Irak'ta işgal ettiği toprakların yarıya yakınından püskürtüldüğünü ve savunmaya geçtiğini açıkladı. Irak'ta bir haftada 115 kişiyi öldüren IŞİD intihar saldırılarıyla ses getirmeyi hedefliyor.

IŞİD'in son bir haftada Irak'ta düzenlediği saldırılarda 115'in üzerinde insan hayatını kaybetti. Ancak IŞİD'e karşı kurulan küresel koalisyonun lideri ABD, örgütün savunmaya geçtiğini düşünüyor. Suriye ve Irak'ta IŞİD ile mücadele eden koalisyon kuvvetleri, örgüt tarafından ele geçirilen toprakların yüzde 45'ini geri aldı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Peter Cook, Washington'ta yaptığı açıklamada, Suriye'de IŞİD'den temizlenen bölgelerin genişliğinin yüzde 16 ila yüzde 20 olduğunu söyledi.

Başkan Barack Obama'nın IŞİD ile mücadele özel temsilcisi Brett McGurk da, CNN'e yaptığı açıklamada IŞİD'in geri çekilme pozisyonunda olduğunu belirtiyor:

'Petrol kaynakları ve nakit rezervlerini kaybetti'

"IŞİD, intihar bombalı saldırılara geri dönüyor… Hakkında çarpıcı manşetler atılsın diye intihar saldırılarına bel bağlıyor ve üzerine bombalı yeleği geçirip pazar yerine girerek kendisini patlatacak birini bulmak hiç de zor değil" diyen McGurk, şöyle devam ediyor:

"Şimdi bu sapkın hilafet küçülüyor, dolayısıyla savunma halindeler. Ellerindeki topraklar küçülüyor ve onlar da şimdi sivil halka karşı bu barbarca intihar saldırılarını düzenliyor."

McGurk'a göre terör örgütü petrol kaynaklarını ve nakit rezervlerini kaybetti.

IŞİD son bir haftada Irak'ta düzenlediği saldırılarda 115 kişinin yaşamını yitirmesine neden oldu. Ülkedeki saldırıların listesi şöyle:

Çarşamba günü başkent Bağdat'ın çeşitli semtlerindeki bombalı saldırılarda 90 insan can verdi.

Perşembe günü iki ayrı intihar saldırısı polis karakolunu hedef aldı, üç polis öldü.

Cuma günü silahlı üç IŞİD'li Bağdat'ta Real Madrid taraftarlarının gittiği kafeyi kurşun yağmuruna tuttu. Saldırıda 13 insan yaşamını yitirdi.

Pazar günü bombalı bir araç Latifiya'daki dükkanların yanında infilak ettirildi, iki kişi öldü.

Yine Pazar günü Taci'deki doğalgaz tesisine iki ayrı bombalı saldırı gerçekleşti, bu saldırıda da 10 insan yaşamını yitirdi.