''İsrail'in elinde 200 nükleer başlık var''

''İsrail'in elinde 200 nükleer başlık var''
Güncelleme:

ABD'nin eski Dışişleri Bakanı Powell'ın, İsrail'in elinde 200 nükleer başlıklı silah olduğunu söylediği e-posta yazışması ortaya çıktı.

ABD'nin eski dışişleri bakanı Colin Powell'ın İsrail'in sahip olduğu nükleer başlık sayısının 200 olduğunu dile getirdiği bildirildi. Powell'ın bu tahmini Cumhuriyetçilerin Mart 2015'te siber saldırı sonucu elde edilen e-postalarının ifşa edilmesi sonucu ortaya çıktı.

İsrail'in şimdiye kadar daha az nükleer silaha sahip olduğu tahmin ediliyordu. Amerikan Bilim İnsanları Federasyonu (FAS), İsrail'in 80 başlığı olduğunu tespit etmişti.

İfşa edilen e-postalarda Powell'ın güven duyduğu bir isimle İran'la yürütülen nükleer müzakarelere ilişkin böyle bir bilgiyi paylaştığı belirtiliyor. Powell'ın e-postada İran'ın kendisi nükleer silah üretse bile İsrail'e karşı kullanacağından şüpheli olduğunu kaydettiği bildiriliyor.

Powell, "Tahran'dakiler, İsrail'in hepsi Tahran'a doğru konuşlandırılmış 200 başlığı olduğunu, bizim ise binlercesine sahip olduğumuzu biliyor" ifadelerini kullanıyor.

Powell'ın ABD'li yatırımcı Jeffrey Leeds ile yazışmasında, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun 3 Mart 2015'te ABD Kongresi'nde yaptığı konuşmadan da bahsediliyor. Netanyahu bu konuşmasında Batı ülkelerini İran'la nükleer anlaşma konusunda uyarmıştı. Siber saldırıya uğrayan e-postalar DCLeaks adlı bir internet sitesinde ifşa edildi.

Kaynak: Deutsche Welle