Camide patlama: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Camide patlama: Çok sayıda ölü ve yaralı var
Güncelleme:

Mısır'da bir camide cuma namazı sırasında meydana gelen patlamada çok sayıda kişinin öldüğü ve çok sayıda yaralının olduğu bildirildi.

Sina Yarımadası'ndaki Ariş'te cuma namazı sırasında bir camide önce intihar saldırısı düzenlendi, ardından silahla içeridekiler tarandı. Can kaybı dakikalar içinde arka arkaya arttı, resmi haber ajansı son olarak 235 insanın öldüğünü duyurdu. Hastanelere taşınan 125 yaralı var, ölü sayısının bir kez daha artmasından ciddi şekilde endişe ediliyor.

Katliamdan feci görüntüler geliyor, ilk fotoğraflar sosyal medyada paylaşıldı. Kahire yönetimi, üç günlük ulusal yas ilan etti.

Mısır'ın Sina Yarımadası'ndaki kenti Ariş'te bir camiye düzenlenen bombalı ve silahlı saldırıda neredeyse her dakika ölü sayısı artıyor. Uluslaararası ajanslar, saldırıyı 'son dakika' koduyla dünyaya duyurdu.

Ariş'in batısındaki Bir el Abed kasabasındaki El Ravza camisini hedef alan saldırganlar, ciplerle gelip cuma namazı sırasında önce üstlerindeki patlayıcıları infilak ettirdi. Resmi haber ajansı MENA, silahlarıyla içeridekileri tarayan saldırganların en az 235 insanı öldürdüğünü bildiriyor.

Hastanelere taşınan 125 yaralı var, can kaybının artmasından ciddi şekilde endişe ediliyor.

Görgü tanıkları, çok sayıda ambulansın camiden sürekli hastanelere gittiğini söylüyor.

Saldırıdan sonra Kahire yönetimi üç günlük ulusal yas ilan etti.

Mısır televizyonları, saldırganların camiye nasıl geldiğini gösteren bir görüntüyü ekrana getirdi.

Akdeniz kıyısındaki Ariş'te son saldırı Ekim ayı sonunda yola döşenen bombanın patlatılmasıyla gerçekleşmiş, iki polis ölmüştü.

Yıllardır çalkantının dinmediği Sina Yarımadası, Ensar Beyt el Makdis adlı örgüt, üç yıl önce adını değiştirerek IŞİD'e katıldığını duyurmuştu.

Teröristler, 2014'ten bu yana bölgede yüzlerce asker ve polisi öldürdü.

Grup, aynı zamanda Hristiyan kiliselerine de bombalı saldırılar düzenledi. Nisan ayında Tanta ve İskenderiye kentlerindeki kiliselerda bombalar patlatan IŞİD, 43 insanın yaşamını yitirmesine yol açmıştı.

TÜRKİYE KINADI

Dışişleri Bakanlığı, resmi sitesinden yaptığı açıklamayla saldırıyı kınadı.

Açıklamada, "Bugün (24 Kasım) Mısır’ın El Ariş kentinin batısındaki bir camide meydana gelen ve çok sayıda kişinin ölümüne ve yaralanmasına yolaçan terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve kardeş Mısır halkına başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyoruz" denildi.

KALIN: TÜRKİYE MISIR HALKININ ACISINI İÇTENLİKLE PAYLAŞMAKTADIR

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Türkiye,  kaynağı ve gerekçesi ne olursa olsun terörizmi insanlığa karşı suç olarak  görmekte, bu görüşünü tüm uluslararası, bölgesel ve ikili temaslarında kuvvetle  dile getirmektedir." ifadesini kullandı. 

Kalın, Mısır'da camiye yönelik saldırıya ilişkin yazılı açıklama  yaptı.

Sina Yarımadası'nda El Ariş kentinin batısında bulunan El Ravdah  Camisi'ne cuma namazı sırasında saldırı düzenlendiğini üzüntüyle öğrendiklerini  belirten Kalın, teröristlerin önce canlı bomba saldırısı düzenlediklerinin,  sonrasında ise cemaate ateş açtıklarının bildirildiğini kaydetti.

Kalın, son resmi açıklamalara göre saldırıda 200'den fazla kişinin  yaşamını yitirdiğini, 125 kişinin yaralandığını ifade etti.

Bu menfur terör saldırısını şiddetle kınadıklarını vurgulayan Kalın,  saldırıda hayatını kaybeden masum vatandaşlara Allah'tan rahmet niyaz etti,  hayatlarını kaybedenlerin yakınlarına ve kardeş Mısır halkına başsağlığı,  yararlılara da acil şifalar diledi.

"Türkiye, kaynağı ve gerekçesi ne olursa olsun terörizmi insanlığa  karşı suç olarak görmekte, bu görüşünü tüm uluslararası, bölgesel ve ikili  temaslarında kuvvetle dile getirmektedir. Dünyanın muhtelif bölgelerinde yaşanan  elim hadiseler, terörizme karşı mücadelede etkin uluslararası iş birliğinin  hayati önemini bir kez daha vurgulamaktadır. Türkiye, dost ve kardeş Mısır  halkının bu menfur saldırıdan kaynaklanan acısını içtenlikle paylaşmaktadır."

Camide patlama: Çok sayıda ölü ve yaralı var - Resim : 1

Camide patlama: Çok sayıda ölü ve yaralı var - Resim : 2

İHA