Cerablus elektriği Türkiye'den alacak

Cerablus elektriği Türkiye'den alacak
Güncelleme:

Türkiye'nin Cerablus'a yaptığı operasyon sonrası kente elektriği Türkiye verecek.

IŞİD’in üstlenme noktası olan El Bab yolunda çatışmalar şiddetlendi. 300-400 kadar özel eğitimli birlik Suriye’ye geçerek IŞİD operasyonlarına katıldı. Hayatın normele dönmeye başladığı Cerablus’a elekrik Türkiye’den verilecek

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) destekli Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) Suriye’de IŞİD hedeflerine kapsamlı operasyonları dün de sürdü. IŞİD’in önemli üstlenme alanlarından olan El Bab ilçesine uzanan yolda şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Sayıları 300-400 arasında olduğu bildirilen özel eğitimli birlik ise Suriye’ye geçerek IŞİD’e yönelik operasyonlara katıldı. 

Cerablus’un 25 kilometre batısında bulunan iki köyün IŞİD’ten alınması için dün başlatılan kapsamlı saldırıya IŞİD gruplarının yanıt vermesi üzerine bölgede şiddetli çatışmalar gün boyu sürdü. Türkiye tarafından atılan top mermilerinin sesi Karkamış’tan duyuldu. ÖSO güçlerince bir süre önce ele geçirilen Zugara köyü önceki gün IŞİD tarafından geri alınmıştı. Batı ve doğudan kuşatmaya alınan köylerin alınması halinde El Bab’a ulaşan en büyük engel aşılmış olacak. 

Yakın takibe alınan IŞİD’li bir grubun, Bozöyük’te köylüleri bir alana toplayarak kalkan yaptığı bilgisi de alındı. Bunun üzerine köydeki IŞİD hedeflerinin bombalanmasından vazgeçildi. Sınırın Türkiye tarafından Bozoyük’te yaşayanlara telefonla ulaşılarak, köyün dışına çıkıp güvenli noktalara sığınmaları istendi. 

Sacur suyunda bekleyiş 

Menbic kenti ve çevresinde ise TSK destekli ÖSO güçlerinin bekleyişi devam diyor. Türkiye, YPG’nin de içinde yer aldığı DSG’nin tamamen bölgeden ayrılmasını istiyor. DSG ise Menbic kent merkezinde güçlerinin olmadığını, kentin yönetiminin yerel yetkililerde olduğunu belirterek, Türkiye’nin müdahalesinin önüne geçmeye çalışıyor. Menbic’e yönelik operasyona katılan TSK destekli ÖSO güçleri ise Menbic’e 8 kilometre yaklaşmış durumda. Cerablus’ta yaşamın normale dönmesine yönelik çalışmalar sürüyor. Kente elektrik ve su verilmesine yönelik çalışmada son aşamaya gelindi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen çalışmaları Karkamış kaymakamlığı ile Belediye Başkanlığı yürütüyor. Cerablus kent merkezinin elektriği Türkiye’den sağlanacak.

262

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 24 Ağustos’ta Suriye içinde Cerablus bölgesinde başlattığı Fırat Kalkanı Harekâtı çerçevesinde dün itibarıyla terör örgütü IŞİD’e ait toplam 262 hedefe bin 128 top atımı yapıldı. 

Yüzde 95’i temizlendi

Cerablus ve sınır çevresinde IŞİD’in tuzakladığı mayınların kontrollü bir şekilde patlatılmasına devam ediliyor. Patlamalar ve ardından yükselen dumanlar Türkiye tarafından da izleniyor. Cerablus’taki mayınların yüzde 95’i ise temizlendi. Sınır hattındaki mayınlar 15 kişiden oluşan uzman ekip tarafından patlatılıyor.

Milliyet