Cerablus'tan sonra sırada El Bab var

Cerablus'tan sonra sırada El Bab var
Güncelleme:

Türkiye'nin desteğiyle Cerablus'ta kontrolü sağlayan ÖSO'nun yeni hedefi El Bab kenti olacak.

Türkiye'nin desteği ile Cerablus'u DAEŞ'ten geri alan Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) yeni hedefi, Suriye'nin El Bab kenti olacak.

Akşam'dan Mahmut Gürer'in haberine göre, Cerablus'tan çekilen DAEŞ güçlerinin kontrolünde bulunan El Bab, yine DAEŞ'in kontrolündeki Mare'nin en önemli ikmal yolu üzerinde bulunuyor. El Bab'ın temizlenmesinin ardından ÖSO'nun Mare'ye yönelmesi hedefleniyor. Böylece, Kuzey Suriye'de oluşturulacak güvenli bölgeye Cerablus'un yanı sıra El Bab ve Mare de eklenecek. Güvenli bölge, 48 km derinliğinde ve 78 km genişlinde bir alandan oluşacak. 48 km'lik derinlik, TSK'nin Fırtına obüslerinin menzili içinde kalıyor.

suriye-cerablus-ypg-pyd-isid-haritapngunccnwbl.png

MUHALİF BİRLİKLERE TAKVİYE

Bölgede keşif uçuşu yapan Türk F-16'ları ve İHA'ların tespit ettiği görüntülerde, DAEŞ güçlerinin El Baba kenti çevresinde savunma hatları oluşturduğunu tespit edildi.

Akşam'ın haberine göre, El Bab'a yönelik operasyon hazırlığını sürdüren ÖSO birliklerine yeni takviyelerin yapıldığı, kısa sürede başlayacak operasyona Cerablus'a oranla daha çok sayıda ÖSO savaşçısının katılacağı belirtildi.

Akşam