DEAŞ'ın gelinleri görüntülendi

DEAŞ'ın gelinleri görüntülendi
Güncelleme:

Terör örgütü DEAŞ militanlarının eşleri Musul'daki bir kampta tutuluyor. 1400 kadın ve çocuğun bulunduğu kamptakilerin çoğunluğunu Türk, Rus, Tacik ve Azeriler oluşturuyor.

Terör örgütü IŞİD'in Irak'ta kökü kazınıyor. Halifelik ilan ettiği toprakları hızla yitiren örgütün binlerce üyesi öldürüldü, yüzlercesi gizli cezaevlerinde tutuluyor. IŞİD'li teröristlerin eşleri ise, Musul'un güneyindeki bir kampta tutuluyor. Sayıları 1400'ü bulan kadınlar ve çocuklar, ilk kez görüntülendi.

Çöldeki kampa giren Rus yayın kuruluşu Russia Today, çadırların altındaki minderlerde uyuyan IŞİD gelinlerinin bir intikam saldırısının korkusuyla yaşadığını aktarıyor.

RT'nin yayınladığı görüntülerde yer alan bir kadın, "Çoğumuz buraya kocalarımızla geldik. Buraya savaşmaya veya öldürmeye gelmedik, yaşamaya geldik" diyor.

DEAŞ'ın gelinleri görüntülendi - Resim : 1

Ancak kampa gelen herkes aynı amacı taşımıyor. Bir kadın, kampa getirildiğinde aralarından bir başka kadının kendini havaya uçurmaya kalktığını ve askerlerin intihar saldırganını vurduğunu aktarıyor.

Bir başka IŞİD gelini ise Musul'da olmasının bir yanlışlık eseri olduğunu savunuyor: "Eve gitmek istiyorum, tesadüfen buradayım. Bırakın buradan gideyim..."

Türk, Rus, Alman, Fransız...

Kamptaki kadınların birçoğu Türkiye ve eski Sovyetler Birliği ülkelerinden. Azerbaycan, Tacikistan'dan gelenlerin yanında Rusya'dan IŞİD'e katılanlar da bulunuyor. Diğer Asya ülkelerinin yanında birkaç da Alman ve Fransız kadın da kampta tutuluyor.

DEAŞ'ın gelinleri görüntülendi - Resim : 2

Iraklı yetkililer, kadınların birçoğunun yanında kimlik belgesi olmadığını ve kimliklerin belirlenmesinin hayli güç olduğunu belirtiyor.

Irak aynı zamanda kadınların sınır dışı edilebilmesi için vatandaşı olduğu ülkelerle görüşmeler yürütüyor.