Ekmeğin fiyatı 300 Suriye lirası oldu !

Ekmeğin fiyatı 300 Suriye lirası oldu !
Güncelleme:

Savaşın yıktığı Suriye'nin Humus kenti kırsalında ekmek 300 TL'ye satılmaya başlandı.

Suriye'nin Humus kenti kırsalında, yaklaşık 4 yıldır rejim güçlerinin ablukası altında yaşayan 250 bin sivil, en temel ihtiyaçlardan mahrum, yaşam mücadelesi veriyor.

Hayat pahalılığı, gıda yetersizliği, elektrik kesintileri, ilaç eksikliği ve hastanelerdeki durumun kötüleşmesi gibi birçok sorunun yaşandığı Humus kırsalında muhaliflerin kontrolünde bulunan bölgede rejim tarafından yıllardır yüzlerce kişinin hayatını kaybetmesine, binlercesinin yaralanmasına yol açan saldırılar da devam ediyor.

Aktivistler, rejimin kabul etmemesi nedeniyle bölgeye insani yardımların uzun aralıklarla girdiğini, geçen sene iki kere kısıtlı şekilde yardımların ulaşabildiğini belirtiyor.

"Ekmeğin fiyatı yaklaşık 300 Suriye lirası"

Humus'un kırsalındaki El-Havle bölgesinde yaşayan Yasir es-Seyyid Ali AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Rejimin ablukası, bölgeye ulaşan bütün geçişleri ve toprak yolları dahi kapatması insani ve sağlık durumlarına, halkın bütün yaşam alanlarına olumsuz etkisi oldu." dedi.

Çarşılarda çoğu ürünün bulunamadığını, getirilen ürünlerin de halkın alım gücünü aşacak derecede fahiş fiyatlarda olduğunu ifade eden Ali, "Fiyatlar, devrim öncesine oranla 10 kat arttı. Yakıt fiyatları da yükseldi. Bulabilirsen bir tüpün fiyatı 25 bin Suriye lirasına (125 lira) ulaştı." diye konuştu.

Suriyeli Abdurrahman el-Yasin, "Çoğu zaman yiyecek bir şey bulamıyoruz. Bölge halkının çoğu bu durumda. Ülkedeki en yüksek ekmek fiyatı burada. Ekmeğin fiyatı yaklaşık 300 Suriye lirası." ifadelerini kullandı.

100 Suriye Lirası = 1,36 Türk Lirası