El Bab'a ilerleyiş sürüyor

El Bab'a ilerleyiş sürüyor
Güncelleme:

Türkiye destekli ÖSO birlikleri El Bab'a ilerleyişi devam ederken Demokratik Suriye Güçleri de kuzeye ilerliyor.

Türkiye destekli ÖSO birlikleri Suriye'nin kuzeyindeki El Bab kentine doğru ilerlerken, Demokratik Suriye Güçleri (DSG) de kuzeydeki ilerleyişine devam ediyor. El Bab bölgesinde 10 köyü IŞİD'in elinden aldıklarını belirten DSG güçleri, Afrin ile Kobani kantonunun birleşmesine 12 kilometre kaldığını belirtti.

Sputnik'e konuşan Demokratik Suriye Güçleri içerisinde yer alan Devrim Ordusu Komutanlarından Hesen Efrini, DSG'nin amacı Kobani ile Afrin arasındaki yolu açmak olduğunu, El Bab bölgesinde 10 köyü IŞİD'in elinden aldıklarını ve Kabasin kasabasına varmalarına 1 kilometre kaldıklarını söyledi.
 
IŞİD EL BAB YAKINLARINDAKİ BİR KASABAYI GERİ ALDI
 
ÖSO kaynaklarından alınan bilgilere göre de Suriye'nin Halep kentinin kuzeyinde IŞİD'in elinde bulunan El Bab kentinin alınması için Türkiye desteğiyle operasyon düzenleyen ÖSO güçleri, kente varmasına 2 kilometre kalırken, 2 gün önce aldıkları Kabasin kasabasını ise IŞİD geri aldı. El Bab kentinin girişinde yer alması nedeniyle büyük öneme sahip olan kasaba çevresinde şiddetli çatışmalar sürerken, Türk Bordo Bereliler de cephede IŞİD ile çatışmaya giriyor. Türk savaş uçakları ile koalisyon uçakları bölgede IŞİD mevzilerini bombalarken, Türk topçuları ve tankları da karadan IŞİD hedeflerini bombalıyor.
 
DSG DE EL BAB'DA OPERASYON BAŞLATTI
 
ÖSO ve Türkiye, PYD'nin elindeki Afrin ile Kobani arasındaki yolun açılmaması için El Bab'ın alınmasına büyük önem verirken, PYD'ye yakın Demokratik Suriye Güçleri de karşı hamle yaparak El Bab bölgesinde operasyon başlattı.
 
Operasyonun amacının El Bab kentini almak olmadığını, Kobani ile Afrin arasındaki yolun açılması olduğunu belirten Efrini, son 2 gündür El Bab çevresinde bir çok köyü alarak Afrin'den Kobani yönüne 12 kilometre kalacak şekilde yaklaştıklarını söyledi. El Bab bölgesinde Demokratik Suriye Güçleri'ne bağlı Ceyş'ul Suwar (Devrim Ordusu), hem Türkiye destekli ÖSO hem de IŞİD ile savaşıyor.
 
1 GÜNDE 10 KÖYÜ ALDILAR
 
Efrini, konuşmasına şöyle devam etti: El Bab kentinin çok yakınındaki Kabasin kasabasına varmamıza 1 kilometre kaldı. Şu anda kasabanın kuzeyindeyiz. Berfeye köyü, Erepveran ile birçok köyü IŞİD'den aldık. Dünden beri 10 köyü kurtardık. Çatışmalar devam ediyor. İlerleyişimiz sürüyor." Efrini, IŞİD'in çatışmalarda ağır kayıplar verdiğini de sözlerine ekledi.