Esad güçleri YPG kontrolündeki bölgeye girdi iddiası

Esad güçleri YPG kontrolündeki bölgeye girdi iddiası
Güncelleme:

Esad rejimine bağlı güçlerin, terör örgütü YPG'nin kontrolündeki bölgelere girdiği iddia ediliyor.

Reuters'ın haberine göre, Beşar Esad hükümetine bağlı güçler, terör örgütü YPG tarafından kontrol edilen ve Halep kent merkezine yakın konumdaki el Halak, Bani Zaid ve Bustan al Basha bölgelerine girdi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi rejim güçlerinin terör örgütü YPG'nin kontrolündeki Halep kent merkezinin kuzeyinde kalan bölgelere girdiğini belirtti.

"AFRİN'E KİM GİRERSE HEDEFTİR"

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Afrin harekatına ilişkin yaptığı açıklamada, "Türkiye, bölgedeki terör örgütleri ve bunların teröristlerini temizleyene kadar, bu mücadeleye devam edecektir. Eğer orada rejim elbise değiştirip YPG/PYD kılığında oraya girerse, onlar hedeftir. Milisler girerse, onlar da hiç ayrıma tabi tutulmaz. Bu terör örgütlerinin yanında TSK'ya karşı kim mücadeleye girişirse, onlar bizim karşımızda hedef olur" diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise, "Rejime yakın güçler buraya gelecek mi yönünde çok haber geliyor. Terör örgütü ile mücadele eden hiç kimseye karşı değiliz. Fakat PKK ve YPG'yi korumak için buraya gelenlere fırsat vermeyiz. Suriye'de toprak bütünlüğü konusunda kimsenin endişesi olmasın." dedi.

 

Seçiniz...

Etiketler beşar esad ypg pyd Afrin