Halep'te sivili katliamı: Onlarca ölü var

Halep'te sivili katliamı: Onlarca ölü var
Güncelleme:

Esad güçlerinin Halep'teki hava saldırılarında 59 kişi öldü, 137 kişi yaralandı.

Suriye'nin kuzeyindeki Halep'te Esad güçlerinin ablukası altındaki bölgelere düzenlenen hava saldırılarında 59 kişinin öldüğü, 137 kişinin yaralandığı ve onlarca kişinin enkaz altında olduğu bildirildi.

Halep'teki sivil savunma ekibinin basın sorumlusu İbrahim Ebu Leys, yaptığı açıklamada, Rus ve rejime ait savaş uçaklarının dün Halep'in doğu kesimlerinde muhaliflerin kontrolündeki semtlere yoğun bir şekilde saldırdığını söyledi.

ONLARCA ÖLÜ VE YARALI VAR

Bombardımanda yerleşim yerlerinin hedef alındığını belirten Leys, ''Rus ve rejime ait savaş uçakları Halep'te düzenlediği saldırılarda Muyesser'de 14, Tarik el Bab'te 3, Karm Beyk'te 3, Bab Neyrab'ta 7, Karm Hamud, Muvasalat ve Cezmetli'de birer, Eski Halep'te 6, Sukkeri'de 5, Meşhed'te 14, Katırci semtinde de 4 kişi yaşamını yitirdi, 137 kişi yaralandı'' dedi.

Saldırılar sonucu yıkılan yerleşim yerlerinin enkazları altında onlarca kişinin olduğunu ifade eden Leys, ''Halep'te muhaliflere söz konusu güçler sadece havadan saldırmadılar. Uzun menzili füzelerle de vurdular. Rejime ait askeri helikopterler de kentte muhaliflerin elindeki semtlere varil bombasıyla saldırdı. Yoğun saldırılar nedeniyle sivil savunma ekipleri olay yerlerine ulaşmakta güçlük çekti. Kentte yoğun kara ve hava saldırıları nedeniyle insani durum gün gittikçe kötüye gidiyor'' ifadelerini kullandı.

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI BAŞLATILDI

Sivil savunma ekiplerinin kısıtlı imkanlarla enkaz altında kalanlara ulaşmaya çalıştığını vurgulayan Leys, rejim güçlerinin şehrin Mesakin Hananu semtinde bazı binaların kontrolünü ele geçirdiğini aktardı.

Suriye'de son 9 gündür rejim güçleri tarafından düzenlenen ve Rus hava kuvvetlerinin destek verdiği saldırılarda, Halep kent merkezinin doğusunda 361 sivil hayatını kaybetmiş, bin 210 sivil yaralanmıştı.

HALEP KUŞATMA ALTINDA

Muhaliflerin kontrolündeki Halep'in doğu bölgesi, 4 Eylül'den bu yana Esad rejiminin kuşatması altında bulunuyor. Son 9 gündür de şiddetli bombardıman altında olan Halep'te aktif hastane ve okul kalmadı. Birçok fırın hava saldırılarında yıkılırken, kalan fırınlar da un sıkıntısı nedeniyle iki günde bir olmak üzere sınırlı sayıda ekmek üretiyor.