İbadi'den Kerkük açıklaması

İbadi'den Kerkük açıklaması
Güncelleme:

Irak Başbakanı İbadi, Kerkük'te güvenliği polisin ve anti terör timlerin sağladığını açıkladı.

Irak Başbakanı İbadi, Kerkük  kent merkezinde güvenliğin yerel polis ve anti terör timleri tarafından sağlandığını söyledi.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Kerkük merkezinde  güvenliğin yerel polis ve terörle mücadele güçleri tarafından sağlandığını,  bunlar dışındaki silahlı gruplara izin verilmeyeceğini belirtti. 

Ofisinden yapılan açıklamada İbadi, Kerkük'te "manipülasyon içerikli  görüntüler yayıp halk arasında fitne ve nefret yaratmak isteyen kişilerin peşini  bırakmayacaklarını" ifade etti.

Kent merkezinde güvenliği yerel polis ve onlara destek veren terörle  mücadele güçlerinin sağladığını kaydeden İbadi, bunun haricindeki silahlı  grupların kentteki varlığına müsaade etmeyeceklerini vurguladı.

İbadi, Kerkük'te güvenliğin sağlanması, tüm etnik ve dini unsurların  evleri ve mülklerinin korunmasının söz konusu güçlerin sorumluluğunda olduğunu  aktardı.

Yağma iddiası

Öte yandan Kerkük'te Güvenliği Sağlama Komutanlığı'ndan yapılan yazılı  açıklamada, "Ortak Operasyonlar ile Milli Güvenlik Müsteşarlığı ve Kerkük Polis  Müdürü, kentteki Kürt bölgelerinde devriye gezerek vatandaşlara güvence veriyor."  denildi.

Kerkük'te Haşdi Şabi'ye bağlı bazı milis grupların Kürt yetkili ve  sivillerin evlerine saldırıp yağma eyleminde bulunduğu iddia ediliyor.

AA