İdlib'den sıcak görüntüler! Rejimin tankını böyle kovaladılar

Güncelleme:

İdlib'de kritik noktalardan biri olan Neyrab Köyü ılımlı muhaliflerin kontrolüne geçti. Muhaliflerin, rejim güçlerine desteğe gelen tankı zırhlı araçla kovaladığı anlar kameraya yansıdı.

İdlib'in stratejik önemdeki Serakib ilçesine açılan Neyrab köyünde rejim güçleri ile ılımlı muhalifler arasında akşam saatlerine kadar çatışma yaşandı. Rejim güçleri şiddetli çatışmaların ardından geri çekilmek zorunda kaldı. Muhalifler bölgede kontrol sağladı.

NEYRAB KÖYÜNÜ GERİ ALDI

Türkiye'nin desteklediği ılımlı askeri muhalifler, öğle saatlerinde başlattıkları operasyonla Neyrab köyünü kontrol altına aldı. Rejim ordusuna ve İran destekli terörist gruplarla birlikte Rus savaş uçaklarının yoğun hava saldırılarına rağmen ılımlı muhalifler, şiddetli çatışmalar sonrasında Neyrab köyünü aldı.

REJİM GÜÇLERİ ÇOK SAYIDA KAYIP VERDİ

Akşam saatlerine kadar süren çatışmalarda rejim güçleri, çok sayıda kayıp vererek Neyrab köyünden çekildi. Serakib ilçesi, Şam-Halep bağlantısını sağlayan M4 karayolu ile Lazkiye'den Halep'e uzanan M5 karayolunun birleştiği noktada yer alıyor.

O ANLAR KAMERALARA YANSIDI

Suriye Milli Ordusu askerlerinin, rejim güçlerine desteğe gelen tankı zırhlı personel taşıyıcı ile kovaladığı görüntüler paylaşıldı.

Suriye'nin İdlib kenti çevresinde Suriye Milli Ordusu (SMO) ve Esed rejim güçleri arasında sık sık şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Neyrab Köyü yakınlarındaki bir bölgeye SMO tarafından 4 gün önce düzenlenen operasyona dair görüntüler paylaşıldı.

Görüntülerde SMO tarafından rejim güçlerinin konuşlandığı bina ele geçirildikten sonra desteğe gelen rejime ait tankı, SMO askerleri zırhlı personel taşıyıcı araç ile kovalıyor.