Irak Başbakanı Türkiye'den yardım istemişti

Irak Başbakanı Türkiye'den yardım istemişti
Güncelleme:

Türkiye'yi defalarca tehdit eden Irak Başbakanı İbadi, 2014 yılında Türkiye'den yardım istemişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başika açıklamalarıyla ilgili sert tepki gösterdiği Irak Başbakanı Haydar El İbadi'nin, 25 Aralık 2014'teki Türkiye ziyaretinde, dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu'dan destek istediği görüntüler ortaya çıktı.

El İbadi, 2014'te Türkiye'ye ziyareti sırasında dönemin Başbakanı Davutoğlu'yla ortak basın toplantısı düzenlemişti. O toplantıda IŞİD'le mücadelede Türkiye'den açıkça yardım isteyen İbadi, yardımı 'askeri, istihbarat ve eğitim konusunda' yardım beklediğini söylüyor. 

SİLAH YARDIMI DA KONUŞULDU

İbadi, 2014'te Ahmet Davutoğlu ile yaptığı görüşmede Türkiye'nin Irak'a silah yardımı yapmasının da konuşulduğunu açıklamıştı. O dönem İbadi'nin destek talebine Ahmet Davutoğlu da olumlu yanıt vermişti. 

2323601.jpg

HADDİNİ BİLECEKSİN!

Dün İstanbul'da düzenlenen Avrasya İslam Şurası'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İbadi'yi sert dille eleştirmişti. 

Erdoğan şunları söylemişti:

"Şahsıma hakaretler ediyor, sen benim zaten muhatabım değilsin, seviyemde değilsin, kıratımda değilsin, kalitemde değilsin.Irak'tan senin bağırman çağırman bizim için hiç de önemli değil, biz bildiğimizi okuyacağız, bunu böyle bilesin. Kim bu? Irak'ın Başbakanı. Önce haddini bil...''