Irak güçleri Musul'a girdi !

Irak güçleri Musul'a girdi !
Güncelleme:

Musul'u kurtarmak için başlatılan operasyonda sıcak gelişme...

Bugün sabah özel birliklerin de yer aldığı askerlerin doğu yakasından başlattığı saldırıda Musul'a doğru mesafe giderek kısaldı ve öğle saatlerinde ilk askerler Karama semtine ulaşmayı başardı. İki hafta önce başlayan operasyonda ilk sonuç alınmış oldu.

Irak'ın en büyük ikinci kenti Musul'da kuşatılan IŞİD, köşeye sıkışıyor. Aralarında özel terörle mücadele birliklerinin de bulunduğu Irak askerleri, Pazartesi sabahı kenti ikiye bölen Dicle Nehri'nin doğusundan yeni bir saldırı başlattı.

Reuters haber ajansı, özel birliklerin komutanından aldığı bilgiyi son dakika olarak dünyaya geçti. Komutan, askerlerin bulunduğu noktayla Musul arasında yalnızca birkaç yüz metre kaldığını ve özel birliklerin birkaç saat içinde kente gireceğini söyledi. Bu açıklamadan birkaç dakika sonra askerlerin Karama semtine ulaştığı duyuruldu.

Amerikan Associated Press ajansı, sabah geçtiği haberinde yoğun ateş altında ilerleyen askerlerin şehrin sınırına yaklaştığını bildirmişti. Ajansa konuşan Irak ordu komutanlarından General Haydar Fadıl, IŞİD'in bomba yüklü araçlarla engelleme çalışmalarına rağmen kentin doğu yakasına ulaşmayı hedeflediklerini ve şehrin sınırına yalnızca üç kilometre kaldığını söylemişti.

Ordu birliklerinin Musul'dan önceki son büyük kasaba olan Hammam el Halil'e doğru yürüyüşe geçtiği dün duyurulmuştu. Ayrıca Pazar günü kentin 7 kilometre güneydoğusundaki Ali Raş kasabası da IŞİD'den geri alınmıştı.

Musul operasyonuna Irak ordusu, peşmerge, silahlı Şii milisler, aşiret ve diğer yerel güçlerin katıldığı 40 bin kişilik kuvvet katılıyor. Şii milisler, dün beş bin kişinin daha cepheye dahil olduğunu açıkladı. Büyük harekât 17 Ekim'in ilk saatlerinde başlamıştı.

Etiketler operasyon ırak musul