IŞİD o bölgeyi ele geçirdi !

IŞİD o bölgeyi ele geçirdi !
Güncelleme:

IŞİD, Suriye'de Esad rejiminin bulunduğu gaz sahasını yeni bir saldırıyla ele geçirdi.

DAEŞ, Suriye'nin Humus ilinde, Esed rejimi kontrolünde bulunan Şaar gaz sahasının tamamını ele geçirdi - Örgüt, Deyr ez-Zur, Rakka, Humus ve Haseke'de en büyük enerji sahalarını elinde tutuyor.

Terör örgütü DAEŞ'in, Suriye'nin Humus ilinde,  Beşşar Esed rejimi kontrolünde bulunan Şaar gaz sahasının tamamını ele geçirdiği  belirtildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, DAEŞ bir kısmını elinde  tuttuğu Şaar gaz sahasına dün gece yeni bir saldırı başlattı. Sahanın tamamı  bugün öğle saatlerinde örgütün eline geçerken, çatışmalarda 15 rejim askerinin  öldüğü kaydedildi.

DAEŞ'in kontrolü sağlamasının ardından rejim güçlerinin bölgeye hava  saldırısı düzenlediği ve bir termik santralin füzeyle vurulduğu belirtildi.

Örgütün bundan sonra Şaar'ın kuzeybatısındaki Muhur petrol sahasına  doğru ilerleyip, bu bölgedeki tepeleri de ele geçirdiği aktarıldı.

En büyük enerji sahalarını elinde tutuyor

DAEŞ'in Suriye'de etkili olmaya başladığı 2013 ortalarından bu yana  stratejisinin önemli bir parçasını enerji sahaları boyunca ilerlemek oluşturuyor.  Örgüt, Deyr ez-Zur, Rakka, Humus ve Haseke'de en büyük enerji sahalarını elinde  tutuyor.

Bu doğrultuda, Temmuz 2014'te Deyr ez-Zur'da bulunan ülkenin en büyük  petrol sahası El-Ömer'i ele geçiren örgüt halihazırda, ildeki Et-Teym, Hasyan,  Cefra, Milih petrol sahaları ve Tenek, Koniko doğalgaz sahalarını kontrol ediyor.  Yerel kaynaklar, bu sahaların 24 saat boyunca özel koruma ekiplerinin gözetiminde  olduğunu ifade ediyor.

Terör örgütü DAEŞ ayrıca Rakka'da Habara, Tavra, Cipse ve Toynan  petrol sahaları, Humus'ta Cahar gaz sahasını elinde tutuyor.

Haseke'de Suriye-Musul ikmal yolu üzerindeki Markede petrol sahası da  DAEŞ'in kontrolünde bulunuyor. Haseke'nin Şeddadi ilçesinde Kibebe petrol sahası  ve Cipse doğalgaz çevrim santrali ise terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı  PYD'nin kontrolüne geçti.