IŞİD taaruza geçti !

IŞİD taaruza geçti !
Güncelleme:

Demokratik Suriye Güçleri'ne bağlı birliklerin saldırısı üzerine IŞİD de taaruza geçti.

IŞİD’in Suriye’de Menbiç kentinde operasyon düzenleyen ABD destekli güçlere karşı taarruza geçtiği ve Demokratik Suriye Güçleri’ne bağlı Menbiç Askeri Meclisi’nin ciddi kayıplar verdiği bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Menbiç yakınlarında IŞİD militanlarının Demokratik Suriye Güçleri’ne bağlı Menbiç Askeri Meclisi üyelerine karşı aniden taarruz başlattıklarını, en az 28 Askeri Meclis üyesini öldürerek kentin güneyindeki üç köyü geri aldıklarını belirtti.

ABD hava güçleri ve özel harekat askerlerinin desteğiyle yaklaşık üç hafta önce Menbiç'e taarruz başlatan Menbiç Askeri Meclisi, kenti ele geçirerek Suriye-Türkiye sınırında IŞİD’in elinde kalan son bölgenin de geçirilmesini hedefliyorlar. Kürt milisler ile Arap güçlerden oluşan Demokratik Suriye Güçleri, karşı taarruzdan önce hafta sonunda kent merkezinin yaklaşık iki kilometre yakınına kadar gelmişti.

Demokratik Suriye Güçleri sözcüsü İŞİD'nin saldırısının püskürtüldüğünü ve kent dışındaki mevzilerin korunduğunu söyledi. Sözcü, IŞİD militanlarının yerleştirdiği mayınlar nedeniyle kent sakinlerinin çoğunun evlerini terk edemediğini ifade etti.

Menbiç Askeri Konseyi sözcüsü Şarfan Derviş ise, Reuters'a yaptığı açıklamada, "Durum kontrol altında, çok kayıpları var. Kentin dört kapısına kadar geldik. Tüm kent tuzaklanmış durumda. 20 gündür devam eden askeri operasyona rağmen henüz kente giremedik" dedi. Sözcü kentten 2000 kadar sivilin kaçmayı başardığını da belirtti.