IŞİD'in kamyoneti vuruldu !

IŞİD'in kamyoneti vuruldu !
Güncelleme:

Suriye'de intihar saldırısı yapacak olan IŞİD kamyoneti vuruldu.

Suriye'de intihar saldırısına hazırlanan IŞİD kamyoneti hızla hareket ederken 12 Amerikan, İngiliz ve Fransız askeri füzeyi ateşledi. Kamyonetin tanksavar füzesiyle vurulduğu an kameralar kayıttaydı.

İngiliz, Amerikan ve Fransız SAS komandoları, Suriye'nin kuzeydoğusunda IŞİD'e ait bir intihar bombacısının kullandığı aracı tanksavar füzesiyle havaya uçurdu.

Javelin tanksavar füzesi kullanan askerlerin bombalı aracı vurduğu an kameraya alındı. Büyük bir gürültüyle patlayan ve ilerlemeye devam eden araçtan geriye gökyüzüne yükselen yoğun bir duman kaldı.

Özel kuvvetlerin operasyonunda olayı anlatan bir İngiliz, aracı süren IŞİD üyesinin füzeyi fırlatmadan önce onların pozisyonlarına doğru hızla hareket ettiğini söylüyor. Bir kadın asker ise, "İntihar bombacısı bize saldırmayı denedi ancak bizimkiler onu öldürmeyi başardı" diyor.

France 24 kanalının yayınladığı görüntüleri, İngiliz Daily Mail gazetesi Mad-Max filmindeki sahnelere benzetti.

Resmi rakamlara göre halihazırda 50 ABD askeri IŞİD'le savaşmak için bölgede bulunuyor. Washington yönetimi, 250 askeri daha bölgeye göndereceğini hafta başında ilan etmişti. ABD Başkanı Barack Obama yeni askerlerin gönderileceğini, "Sağladığımız başarının ışığında, aralarında özel kuvvetler askerlerinin de bulunduğu, sayıları 250’ye kadar yükseltilebilecek ABD personelinin Suriye’de görevlendirilmesini onayladım" sözleriyle duyurmuştu.