IŞİD'in rehin aldığı gazeteci tanınmaz halde

IŞİD'in rehin aldığı gazeteci tanınmaz halde
Güncelleme:

4 yıl önce Suriye'de IŞİD'e satılan İngiliz gazetecinin yeni görüntüsü yayımlandı.

Dört sene önce Suriye'de kaçırılarak terör örgütü IŞİD'e satılan İngiliz gazeteci John Cantlie'ın, ABD öncülüğündeki koalisyonunun hava saldırılarını eleştirdiği yeni bir propaganda videosu yayımlandı.

Kasım 2012’de Suriye’nin kuzeyinde ABD'li meslektaşı James Foley ile birlikte rehin alınarak IŞİD’e satılan İngiliz gazeteci John Cantlie’ın, örgüt propagandası yaptığı yeni bir videosu yayımlandı.

Terör örgütü IŞİD’in yayın organı olarak bilinen Amaq haber ajansı tarafından yayımlanan video görüntülerinde sağlıksız biçimde zayıfladığı gözlemlenen IŞİD rehinesi Cantlie; ABD öncülüğündeki koalisiyon güçlerinin, Irak’taki MusulÜniversitesi’ni bombalamasını eleştiriyor. IŞİD tarafından Haziran 2014'te ele geçirilen Musul, örgütün elindeki en büyük kent.


5786107718c77335e81ec16f.jpg

ESKİ HALİNDEN ESER KALMADI!

Son olarak 18 Mart'ta IŞİD’in yayımladığı bir propaganda videosunda görüntülenen 45 yaşındaki Cantlie’ın, saçlarının uzadığı ve oldukça kilo kaybettiği gözlerden kaçmadı.

578610dd18c77335e81ec181.jpg
Cantlie'ın militanlar tarafından kaçırılmadan önce 2012'de çekilen bir fotoğrafı

İngiliz gazeteci üç dakikalık yeni videosu boyunca ABD önclüğündeki koalisyonuçaklarının, Irak’ın ‘en iyisi’ olduğunu savunduğu Musul Üniversitesi’ne düzenlediğihava saldırılarının nedenini sorguladı.

Cantlie, Musul Üniversitesi’nin şehrin en işlek caddelerinden birinde yer aldığını ve bu saldırıdaki bilançonun 15 ölü, 103 yaralı olduğunu savundu.

IŞİD’in serbest bıraktığı rehineler, Cantlie ve diğer mahkûmlara terör örgütü tarafından işkence yapıldığını belirtiyor.