IŞİD'TEN ŞOK AÇIKLAMA: ''TÜRK ASKERİNİ KAÇIRDIK''

IŞİD'TEN ŞOK AÇIKLAMA: ''TÜRK ASKERİNİ KAÇIRDIK''
Güncelleme:

IŞİD, S.T. adlı bir Türk askerinin elinde olduğunu iddia etti. Terör örgütü, askerin Kilis Şehit Mehmet Karakolu'nda görev yaparken kaçırıldığını duyurdu.

Amerika'nın Sesi'nden Hilmi Hacaloğlu'nun haberine göre, IŞİD’in Türkçe yayınlanan propaganda dergisi Konstantiniyye, bir Türk askerinin örgütün elinde olduğunu iddiaetti.

Dergi, altıncı ve son sayısında S.T. adlı Türk askerinin ellerinde olduğunu ve bir sonraki sayıda kendisiyle yapılan röportajı yayınlayıp akıbetini açıklayacağını öne sürdü. Iğdır nüfusuna kayıtlı S.T.’nin Kilis Şehit Mehmet Karakolu’nda görev yaparken kaçırıldığı iddia edildi.

Derginin önsözünde Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve Türk Silahlı Kuvvetleri geçmiş sayılarda olduğu gibi “mürted ve tağut” ilan edilirken şöyle denildi: 

“Sırf Haçlılar’ı (Batılı devletler) korumak ve onları memnun etmek için halkına ve askerine hiç değer vermeden onları adeta ölüme terk eden Tağut Türkiye hükümeti, bir kez daha kendi askerine vermiş olduğu değeri ortaya koydu. Suriye’de PKK’yı uçak,silah, gıda ve her türlü imkanlarla destekleyen tağut Türkiye hükümeti, kendi yurdunun bir çok bölgesini kontrol altında tutan aynı ateist örgüte kendi asker ve polisini onlarla mücadele ediyor bahanesiyle öldürtmektedir. Aynı zamanda bu Haçlı muhafızı satılık hükümet, PKK’ya en amansız acıyı tattıran İslam Devleti’ne bombalar yağdırmaktadır.”