İsrail Başkanı'na sert yanıt !

İsrail Başkanı'na sert yanıt !
Güncelleme:

Filistin Kurtuluş Örgütü Genel Sekreteri Ureykat, İsrail Başkanı Netanyahu'nun sözlerine çok sert yanıt verdi.

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Genel Sekreteri Saib  Ureykat, Yahudi yerleşim birimlerinin durdurulması talebinin,  İsrail Başbakanı  Binyamin Netanyahu tarafından "Filistinlilerin etnik temizlik istemeleri"  şeklinde değerlendirilmesine tepki gösterdi.

Filistin'in Sesi Radyosu'na açıklamalarda bulunan Ureykat, "Netanyahu  yaptığı ahlaksız ve skandal açıklamalarla tüm kırmızı çizgileri aştı." dedi.

Netanyahu'nun, Yahudi yerleşimcilerle "dedelerinin topraklarında  yaşayan,Filistin'in gerçek sakinlerini" bir tuttuğunu söyleyen Ureykat, bunun  kabul edilemez olduğunu ve kınanması gerektiğini belirtti.

Filistin topraklarında sistematik bir şekilde devam eden Yahudi  yerleşim birimi politikaları sebebiyle Netanyahu ve hükümeti hakkında gerçek bir  soruşturma yapılması için uluslararası topluma çağrıda bulunan Ureykat, Birleşmiş  Milletler Güvenlik Konseyi'den (BMGK) Yahudi yerleşim birimlerine ilişkin bir  karar çıkması gerektiğini vurguladı.
 
Netanyahu'nun sözleri

İsrail Başbakanı Netanyahu, Başbakanlık ofisinden paylaşılan bir  videoda, yeni Yahudi yerleşim birimlerinin, Filistin ile İsrail arasındaki barış  sürecinin önünde engel teşkil etmediğini söylemişti.
 
İsrail'deki çoğulculuğun ülkenin barış süreci için hazır ve açık  olduğunu ifade ettiğini dile getiren Netanyahu, Filistinli liderlerin, "Filistin  devleti için Yahudilerin olmamasını" ön şart olarak sunduğunu savunmuştu. 
 
 Söz konusu videoda Netanyahu, Filistinlileri suçlayarak, "Etnik  temizlik isteyen toplumlar barış için çalışmaz." ifadesini kullanmıştı. 
 
 Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim birimlerinde 600 binden fazla  İsraillinin yaşadığı ifade ediliyor. İsrail resmi kaynaklarından yapılan  açıklamalara göre, İsrail'de bulunan 1 milyon 400 bin Filistinli, nüfusun yüzde  20'sini oluşturuyor.