İsrail sınırı geçti

İsrail sınırı geçti
Güncelleme:

İsrail ordusuna ait buldozerlerin Golan'daki ateşkes hattının Suriye tarafında, 3 yüz metre içeride siper kazdığı öne sürüldü

İsrail'in, Suriye ile arasındaki Golan Tepeleri'nde ateşkes hattını geçerek büyük iş makinalarıyla siper kazdığı iddia edildi.

AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, İsrail ordusuna ait iki buldozer, askerlerin korumasında, İsrail ile Suriye arasındaki Golan Tepeleri'nde ateşkes hattı olarak kabul edilen bölgenin 3 yüz metre içerisine girdi.

Kaynaklar, buldozerlerin sınırdaki Kuneytra ilinin Bireyka beldesine bağlı Tel Akeşe bölgesinde siperler kazdığını ve halen de kazmaya devam ettiğini ileri sürdü.

Kaynaklar, İsrail'in böylelikle ateşkes hattını Suriye'nin daha fazla içine taşıma çabasında olduğunu savundu.

İsrail, geçen yıl da Golan Tepeleri'ndeki ateşkes hattına girerek 4 metre derinliğinde ve yaklaşık 3 kilometre uzunluğunda hendek kazmıştı. Hendeklerin, Suriye'de devam eden iç savaştaki muhalif grupların ve çatışmalardan kaçan mültecilerin sınırı aşma girişimlerini engellemeye yönelik bir adım olduğu iddia edilmişti.

Golan Tepeleri, Haziran 1967'de Altı Gün Savaşı olarak bilinen Arap-İsrail Savaşı'nın ardından İsrail işgali altına girmişti. İsrail, 1981'de Golan'ın ele geçirdiği bölümlerini çeşitli uluslararası kararlara rağmen ilhak etmişti.

AA

Etiketler İsrail Kuneytra siper