İsraille anlaşma AK Parti'ye yakınları kızdırdı !

İsraille anlaşma AK Parti'ye yakınları kızdırdı !
Güncelleme:

Resmen yalanlanmayan Türkiye'nin İsrail'le anlaştığı yönündeki haberler AK Partili isimleri bile şaşırttı.

İsrail ile Türkiye arasında 5 yıldır süren Mavi Marmara krizinin bugün Zürih'te gerçekleştirilen toplantı ile sona erdiği belirtildi. Odatv'deki habere göre anlaşmanın duyulmasının ardından yıllardır İsrail'e ateş püsküren AK Parti'ye yakın yazar ve gazeteciler de Twitter'da hangi tarafta duracaklarına tam olarak karar veremedi. Öte yandan sosyal medyada "#İsrailTürkiyekardeştir" etiketi altında AKP'lileri ti'ye alan onlarca tweet paylaşıldı. Bazı Twitter kullanıcıları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail'e yönelik sert sözlerini de paylaştı.

Erdoğan'ın düğününe katıldığı Ak Troller'den Taha Ün anlaşma iddialarının ardından, "Gazze'ye ambargo kalkmadan İsrail ile normalleşme sürecine girilmeyeceğinin en önemli garantörlerinden biri Davutoğlu'dur edepsizlik etmeyin. Şunu bilin Gazze'ye Ambargo kalkmadan İsrail ile ilişkileri normalleştirecek bir tek Ak Parti'li bulamazsınız" yazması dikkat çekti.

AK Parti'ye yakın yazarlardan Fatih Tezcan'ın da Ahmet Davutoğlu'na anlaşmanın doğru olup olmadığını Twitter'dan sorması alay konusu oldu.

Tezcan Davutoğlu'na, "İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ambargo kalktı mı? @Ahmet_Davutoglu" diye yazdı. Tezcan daha sonra da İsrail bayrağının yakıldığı sırada çekilmiş bir fotoğrafını paylaştı.

Odatv