İşte IŞİD'in gizli üssü

İşte IŞİD'in gizli üssü
Güncelleme:

DAEŞ’in silah, bomba imalatı yaptığı ve en etkin savaş aracı olarak kullandığı bombalı araçları ürettiği gizli bölgeye ulaşıldı.

Örgütün bölgedeki köylüleri de çalıştırdığı imalathanelerde üretilip depolanan örgütün savaştığı bölgelere taşınıyor.

Terör örgütü DAEŞ'in, silah, bomba imalatı yaptığı ve en etkin saldırı aracı olarak kullandığı bomba monte edilmiş araçların imal edildiği ve depolandığı gizli bölge ortaya çıktı. Bölge Türkiye sınırına 24 kilometre mesafedeki El Bap, Çobanbey ve Mera Kasabalarına eşit uzaklıkta Able Köyünde yer alıyor. Eski taş ocaklarının olduğu bölgede kurulan atölyelerde üretilen ve yeraltı sığınaklarında saklanan silah ve cephaneler Suriye'nin tüm bölgelerine bu merkezden gönderiliyor. İmalathane ve çevresi üst düzey güvenlik önlemi ile korunuyor, bölgede örgüt üyeleri dahil hiç bir sivilin telefon ve benzeri elektronik cihaz taşımasına izin verilmiyor.

FABRİKALARI ARATMIYOR

DAEŞ daha önce el yapımı havan mermileri ve benzeri birçok cephanesini Halep'in Kuzeydoğusu'ndaki El Bap kasabasında bulunan imalathanelerinde üretiyordu. Ancak kasaba sürekli koalisyon güçlerine ait İnsansız Hava Araçları (İHA) tarafından gözetleniyor ve bombalanıyordu. Örgüt bu saldırılardan kaçınmak için atölyelerini daha orta bölgede yer alan ve eski taş ocakları ile çevrili kayalık Able Köyü'ne kaydırdı. Köyün taşlık alanda bulunan mağaralarda, torna tezgahları, kaynak makinaları ve benzeri cihazlarla fabrikaları aratmayan teknolojilerle silah üretiliyor.

SİVİL ARAÇLARLA SEVKİYAT

Yer yer köylülerin de çalıştırıldığı silah imalathanelerinde üretilip depolanan cephane ve silahlar kamyon, akaryakıt tankerleri ve sivil minibüsler aracılığı ile örgütün savaştığı bölgelere taşınıyor. Özellikle Kobani, Telabyat, Şam, Humus ve Dera gibi bölgelere buradan silah, cephane ve bomba monte edilmiş araç sevkiyatı yapılıyor. Ayrıca roketatar ve katyuşa füzeleri de buradaki yeraltı depolarında tutuluyor.

Koalisyon görmüyor!

Yaklaşık 2 kilometrekare alanda bir yıldır üretim ve sevkiyat yapılan tesislere, koalisyon güçleri ve ABD ittifakı ile bölgeye aylardır bomba yapdıran Rus güçleri hiç saldırmıyor. Örgüt silah sevkiyatını daha çok geceleri gerçekleştirirken, bölgede şüphelendiği şahısları göçe zorluyor. Son bir yıldır aktif olan Able Köyü'ndeki tesisler, otomobil, motosiklet, minibüs ve kamyonların kurşun geçirmez hale getirilip canlı bomba araçlarına dönüştürüldüğü en önemli merkez. Burada üretilip Suriye'nin tüm bölgelerine ve Irak'a gönderilen canlı bomba araçlarından günde 20-30 tane yapılıyor.