Kanlı terör örgütüne iki ülkede darbe !

Kanlı terör örgütüne iki ülkede darbe !
Güncelleme:

IŞİD karşıtı koalisyon IŞİD'i hem Irak'ta hem de Suriye'de vurdu.

Türkiye’nin de içinde bulunduğu IŞİD karşıtı koalisyon, terör örgütünü hem Suriye hem de Irak’ta vurdu.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’dan yapılan açıklamaya göre Irak’ın Musul kenti yakınlarında daha önce ilaç üretiminde kullanılan tesisi IŞİD klor gazı ve hardal gazı üretiminde kullanmaya başlamıştı.

ABD Hava Kuvvetleri Merkez Komuta Sözcüsü General Jeffrey Harrigan, IŞİD’in kimyasal silahlarını üretttiği tesisin önceki gece B-52 savaş uçağının da katıldığı bombardımanla yok edildiğini açıkladı.

IŞİD’in Suriye’deki merkezi Rakka ve çevresindeki operasyonlar da sürüyor. Pentagon’un bugün yaptığı açıklamaya göre 7, 10 ve 12 Eylül’de düzenlenen üç hava saldırısında siviller de ölmüş olabilir.

Pentagon önceki gün yaptığı açıklamada, IŞİD’in sözcüsü Ebu Muhammed El Adnani’nin (üstte) geçen ay El Bab yakınlarında düzenlenen hava saldırısında öldürüldüğünü doğrulamıştı.

FIRAT KALKANI SÜRÜYOR

Bu arada bir sonraki hedefi El Bab olarak açıklanan Fırat Kalkanı Harekatı'nda dünkoalisyon güçleri tarafından Yahmul, Kafer Khan, Güzel Mezra ve Zeytinlik bölgelerinde tespit edilen hedeflere yapılan hava harekatında öldürülen IŞİD mensubu terörist sayısının 6'ya yükseldiği bildirildi.      

Genelkurmay Başkanlığı, operasyonun 21'nci gününe ilişkin yaptığı bilgilendirmeyi güncelledi.             

Suriye sınır hattında gerekli emniyet tedbirleri alınarak, Cerablus ve Rai civarında halen kontrol edilen bölgede keşif, gözetleme, hedef tespiti ve oluşturulan savunma tedbirlerini geliştirme faaliyetlerinin sürdüğü bildirilen açıklamada, ateş destek vasıtaları tarafından, harekat sahasında bulunan 6 IŞİD terör örgütü hedefine (Vukuf güneyi) toplam 13 Fırtına obüs mermisi atıldığı, bugüne kadar toplam 524 hedefe 2 bin 245 atım yapıldığı kaydedildi.               

Türk Hava Kuvvetlerine ait uçaklar tarafından hava harekatı icra edilmediği ancak ani çıkacak hedeflere yönelik yerde bekleyen uçak görevlendirildiği vurgulanan açıklamada, koalisyon güçleri tarafından, Yahmul, Kafer Khan, Güzel Mezra ve 2 kez Cakka (Zeytinlik) bölgelerinde tespit edilen hedeflere 5 hava harekatı düzenlendiği belirtildi. Operasyonda 6 DAEŞ'li teröristin etkisiz hale getirildiği, 4 havan ve 2 savunma mevzisinin de imha edildiği bildirildi.               

Suriye sınır hattında bir Bayraktar İHA ile kesintisiz keşif ve gözetleme faaliyetinin sürdüğü ifade edilen açıklamada, "AFAD ve Kızılay’a ait unsurlar ile Özgür Suriye Ordusu ve sivillere yönelik lojistik faaliyetler kesintisiz olarak sürdürülmektedir. Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde, icra edilen koalisyon harekatına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyet göstermektedir" denildi.