Korkunç iddia: İran'da düşen uçak füzeyle mi vuruldu ?

Güncelleme:

İran'da düşen yolcu uçağının füzeyle vurulduğu iddia edildi. İran Ulaştırma ve Şehircilik Bakanlığı Bilgi ve İletişim Merkezi Başkanı Kasım Biniyaz'dan açıklama geldi.

İran'ın başkenti Tahran'da düşen Ukrayna Havayolları'na ait Boeing 737 tipi yolcu uçağında bulunan yolcu ve mürettebat 176 kişi hayatını kaybetti.

Uçağın füze saldırısı sonucu düştüğü iddiaları gündeme geldi.

İran Ulaştırma ve Şehircilik Bakanlığı Bilgi ve İletişim Merkezi Başkanı Kasım Biniyaz, düşen uçağın füzeyle vurulduğu iddiasını yalanladı. Biniyaz, İran resmi haber ajansı IRNA'da yer alan açıklamasında, yolcu uçağının motorda çıkan yangın nedeniyle düştüğünü söyledi.

Biniyaz, "Uçak, füzeyle vurulmuş olsaydı havada patlardı ancak kaza motorun ateş alması ve pilotun kontrolü sağlamada başarısız olması nedeniyle yaşandı." ifadelerini kullandı.

İran’da 176 kişinin bulunduğu yolcu uçağı düştü: Kurtulan yokİran’da 176 kişinin bulunduğu yolcu uçağı düştü: Kurtulan yok

İran Acil Yardım Kurumu Başkanı Pir Hüseyin Kulivend, uçaktakilerden 147 kişinin İran vatandaşı, diğerlerinin ise başka ülke vatandaşı olduğunu söyledi.

Tahran Kriz Yönetimi Müdürü Mansur Derecati de uçağın kara kutusunun bulunduğunu ve güvenlik güçlerine teslim edildiğini belirtti.

Seçiniz...

Etiketler yolcu uçağı İran