Menbiç'teki IŞİD için operasyon

Menbiç'teki IŞİD için operasyon
Güncelleme:

Menbiç'in IŞİD'ten alınması için operasyona geçen Menbiç Askeri Meclisi'nin kente 2 kilometre uzaklıkta olduğu açıklandı.

Menbiç’in IŞİD’den alınması için başlatılan operasyon devam ederken, Menbiç Askeri Meclisi’nin kente 2 kilometre uzaklıkta olduğu belirtildi.

Arap, Türkmen ve Kürtlerden oluşan Menbiç Askeri Meclisi’nin, Suriye’nin Halep vilayetine bağlı bağlı Menbiç kentinin alınması için başlattığı operasyon yedinci gününe girdi.

Operasyon kapsamında Menbiç’in yedi kilometre batısındaki Feres El Kerbir ve El Muhdise ile Menbiç’e dokuz kilometre uzaklıktaki El Biwer, Bor Kic ve Cib El Kelb köyleri IŞİD’in elinden aldı. Menbiç Askeri Meclisi’nin kente sadece 2 kilometre uzaklıkta olduğu kaydedildi.

‘IŞİD KARŞIMIZDA DİRENEMİYOR’

Operasyondaki son durumla ilgili Sputnik’e konuşan Menbiç Askeri Meclisi komutanlarından Serdar Heci, “IŞİD karşımızda direnemiyor” dedi.

Heci şöyle konuştu: “Operasyon planladığımız gibi gidiyor. Bugün birkaç köyü daha ele geçirdik. IŞİD karşımızda direnemiyor, ciddi kayıplar veriyor. (ABD öncülüğündeki) koalisyon ile sürekli irtibat halindeyiz. Koalisyon uçakları, IŞİD mevzilerini ve IŞİD’in bomba yüklü araçlarını vuruyor.”

‘HALEP’E GİDEN YOLUN ALINMASI MENBİÇ’İN ALINMASINI KOLAYLAŞTIRIR’

Menbiç’e çok yaklaştıklarını vurgulayan Heci, kenti kuşatmaya aldıklarını söyledi. Menbiç’e giden tüm yolları tuttuklarını ve sadece Halep’e giden bir yolun kaldığını ifade eden Heci, o yolun da alınmasıyla Menbiç’in alınmasının daha kolay olacağını kaydetti.

YPG’nin de içerisinde yer aldığı Demokratik Suriye Güçleri’nin lojistik ve savaşçı desteği verdiği operasyona ABD Özel Kuvvetler Komutanlığına bağlı 300 asker de katılıyor. ABD askerleri daha çok danışmanlık ve koalisyon uçaklarıyla koordinat görevini yürütürken, cephenin en önünde Menbıc Askeri Meclisi’nin savaşçıları yer alıyor.

2012 yılında ÖSO’nun ve 2014 yılında ise IŞİD’in eline geçen 80 bin nüfuslu Menbiç, güneyde Halep'e 85 kilometre, kuzeyde Cerablus'a 40 kilometre, doğuda Kobani'ye 65, batıda ise Bab'a 45 kilo metre uzaklıkta bulunuyor.