Musul operasyonu başladı mı ?

Musul operasyonu başladı mı ?
Güncelleme:

Irak'ın Musul kentindeki IŞİD koalisyon güçleri uçakları tarafından vurulmaya başlandığı iddia edildi.

Irak'ın Musul kentinin IŞİD'ten kurtarılması için planlanan operasyonun yapılmasına kısa bir süre kaldığı açıklanırken, ABD öncülüğündeki koalisyon uçaklarının kentteki bazı IŞİD hedeflerini vurmaya başladığı belirtildi.

Irak'taki Kürt sitelerinde yer alan haberlere göre hava saldırıları, "Musul operasyonunun yaklaştığı" şeklinde yorumlanırken, Peşmerge Güçleri Guwer Cephesi Komutanı Hasan Hüseyin, ABD öncülüğündeki koalisyona bağlı savaş uçaklarının, Musul kent merkezindeki IŞİD hedeflerini vurmaya başladığını söyledi. Peşmerge komutanı Hüseyin, söz konusu hava saldırılarda çok sayıda IŞİD'linin öldürüldüğünü ve örgütün ağır kayıplar verdiğini anlyattı.

ABD Başkanı Barack Obama'nın IŞİD özel temsilcisi Brett McGurk, sosyal medya hesabında, Musul'da IŞİD'in önemli askeri sorumlularından Ebu Hannah'ın öldürüldüğünü duyurdu.

'IŞİD, SURİYE'DEN YAKIT TAŞIYOR'

Irak ordusunun Geyare ve Şergate'yi IŞİD'ten geri almasından sonra IŞİD'in akaryakıt sorununu çözmek için Suriye'den Musul'a tankerlerle petrol ve gaz taşıdığı, ya da kaçakçılardan akaryakıt aldığı belirtildi.

Irak Bölgesel Kürt yönetimi Güvenlik Ajansının sözcüsü Bewar Xinisi, şimdiye kadar Irak petrolünü kaçakçılar aracılığı ile satan IŞİD'in, artık petrol aldığını söyledi. IŞİD'in satacak akaryakıt bulamadığı için ekonomik olarak ciddi sıkıntı yaşadığını söyleyen Xinisi, IŞİD'in şu anda akaryakıt ihtiyacının yüzde 70'ini Suriye'den karşılamaya çalıştığını ifade etti.

FOTOĞRAFLI

DHA