Musul'da çatışmaların ortasında kalan sivillerin kaçışı sürüyor

Musul'da çatışmaların ortasında kalan sivillerin kaçışı sürüyor
Güncelleme:

Irak'ın kuzeyinde terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'un kent merkezindeki sivillerin güvenli bölgelere doğru kaçışı devam ediyor.

Irak ordusuna bağlı güvenlik güçlerinin kent merkezinin doğusunda yer alan el-Melayin, es-Semah, el-Hadra, Kerkukli, Kudüs ve Kerama semtlerine girmesinin ardından DEAŞ militanlarıyla çıkan çatışmaların ortasında kalan 300 aile evlerini terk edip, 40 kilometre mesafede yer alan Hazır Çadır Kampı'na doğru gitmeye başladı. 

Irak askerlerinin eşliğinde evlerinden alınan aileler, yanlarına aldıkları hafif eşyalarla zırhlı araçlar ve otobüslere bindirilerek Musul-Erbil Karayolu'ndan güvenli bölgedeki çadır kampına sevk edildi. Peşmergelerin kontrolündeki çadır kampına sevk edilen aileler, güvenlik gerekçesiyle bir süre yol kenarında bekletildi. Kimlik bilgileri ve üst aramaları yapılan Musullu siviller, Peşmerge güçlerinin gözetimindeki askeri araçlar ve otobüslerle kampa gönderildi.
 

 "4 çocuğumdan birini kaybettim"

 
Kampa sevk edilmeyi bekleyen ve DEAŞ'ın tehdidinden dolayı isminin açıklanmasını istemeyen bir Kerama sakini, "Sabahın erken saatlerinde Irak ordu güçleri sokaklara girmeye başladı. Daha sonra şiddetli çatışmalar çıktı. Helikopterlerin bombalaması sonucu evimiz başımıza yıkıldı. Mecburen evi terk etmek zorunda kaldık." dedi.
 
 Evden acele ile çıkmak zorunda kaldığını belirten Iraklı sivil, "Büyük bir panik içerisinde olduğumuzdan dolayı 4 çocuğumdan birini kaybettim. Evden kaçarken 6 yaşındaki oğlumun zırhlı araca bindiğini zannetmiştim, ancak Musul'dan çıkarken yanımızda olmadığını fark ettik." diye konuştu. 
 
 Musul'dan kaçan sivillerin aç ve susuz olması da dikkati çekti. Peşmerge güçleri, yol kenarında kampa sevk edilmeyi bekleyen ailelere su ve şekerli içecekler dağıttı. Daha sonra Hazır Çadır Kampı'na sevk edilen ailelere sıcak yemek verildi.