Nakşibendi Ordusu ile IŞİD çatışıyor !

Nakşibendi Ordusu ile IŞİD çatışıyor !
Güncelleme:

Nakşibendi Ordusu ile IŞİD arasında Musul'da büyük bir çatışma çıktı.

Musul’da Nakşibendi Ordusu ile IŞİD arasında çıkan çatışmada çok sayıda kişinni hayatını kaybettiği bildirildi.
Rûdaw’a konuşan Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Musul Basın Sorumlusu Said Memuzini, “Ebubeki Bağdadi ile İzzed el Duri’ye bağlı silahlı birlikler arasında arasında dün Bılec bölgesinde şiddetli bir çatışma çıktı” dedi.

Memuzini, çatışmada iki taraftan da çok sayıda örgüt mensubunun öldüğünü, yaralıların da hastanelere kaldırıldığını söyledi.

Musul’da daha önce de IŞİD mensupları ile devrik diktator Saddam Hüseyin'e yakın isimlerden, Irak Devrim Komuta Konseyi Başkan Yardımcısı İzzed el Duri’nin kurduğu Nakşibendi Ordusu arasında büyük bir çatışma çıkmıştı.

İzzed İbrahim el Duri, 17 Nisan 2015’te, Tikrit'in doğusunda yer alan Hemrin Dağları'ndaki Allas Petrol Kuyuları yakınında, Irak Ordusu’yla IŞİD arasında devam eden çatışmalar sırasında öldürülmüştü.

Nakşibendi Ordusu, başta IŞİD’le işbirliği yapmış ancak daha sonra aralarında çıkan anlaşmazlıklar, çatışmalara dönüşmüştü.

Suudiler terkediyor

Said Memuzini ayrıca, IŞİD’de ayrışmalar yaşandığını, örgüt mensuplarından Suudi Arabistan vatandaşları başta olmak üzere yabancıların kaçmaya başladığını söyledi. Örgütün Suriye üzerinden petrol satmaya devam ettiğini dile getiren KDP’li yetkili, “Musul’da yüzde 20’lik bir kesim örgüt geldikten sonra ciddi bir şekilde zenginleşti. Ancak geri kalanlarının hayat şartları çok kötü, hergün 15 ile 20 çocuk açlıktan hayatını kaybediyor” dedi.

3 kadına infaz

Said Memuzini, yine dün örgüt mensuplarının bir kontrol noktasında üzerlerinde cep telefonu olduğu gerekçesiyle 3 kadını kurşuna dizerek infaz ettiğini kaydetti. Örgütün camilerden anonslarla ve radyosundan halkı savaşa çağırdığını eden Memuzini, “Çocukları savaş cephelerine götürerek canlı kalkan olarak kullanıyorlar” dedi. Said memuzini, IŞİD’in Musul’u terkedenlerden kişi başına 500 dolar para aldığını da sözlerine ekledi. Irak’ın en büyük ikinci kenti olan Musul, Haziran 2014’ün başından beri IŞİD’in işgali altında bulunuyor. Uluslararası koalisyon, Irak Ordusu, Peşmerge Güçleri ve milislerin başlattığı Musul’u Kurtarma Operasyonu’nda en son Geyare nahiyesine girilmişti.