Özgürlüğün fotoğrafı

Özgürlüğün fotoğrafı
Güncelleme:

Türkiye için de büyük önem taşıyan Menbic'te IŞİD'e büyük darbe vuruldu.

Türkiye için hayati önemdeki Menbic'te terör örgütü IŞİD'in bağlantıları kesiliyor. IŞİD'den kurtarılan bölgelerdeki kadınlar ise ilk iş olarak örgütün zorunlu kıyafetlerini üstlerinden çıkarıyor.

Reuters haber ajansının Menbic çevresinde el değiştiren bölgeden geçtiği fotoğraflarda, peçelerini çıkaran kadınlar yerel kıyafetlerine geri dönüyor.

isid-den-kurtulusun-fotografi-7172231.jpeg

YPG’nin başını çektiği Suriye Demokratik Güçleri, dün Menbic-Halep yolunu kestiklerini açıklamıştı. SDG’nin daha önce üç yönden kuşattığı Menbic’un son çıkışı olan Halep yolunun kesmesiyle kasaba tamamen çembere alınmış oldu.

--7172227.jpeg

KASABANIN HER NOKTASINDA ÇATIŞMA

Tamamen kuşatılan Menbic kasabasına henüz girilmedi ancak dün çekilen fotoğraflarda kasabanın her yerinden gökyüzüne siyah dumanların yükseldiği görülüyordu.

Kentin sıfır noktasında IŞİD ile çatışmalar yürüten SDG, kente girme hazırlıkları yaparken SDG’ye havadan destek veren ABD’nin öncülüğündeki koalisyon uçakları Menbic’a bombardıman düzenliyor.

ABD tarafından desteklenen SDG Mayıs’ın sonunda Rakka’yı almak için operasyon başlattıktan bir hafta sonra IŞİD’in Türkiye ile olan sınırını kapatmak amacıyla odağını Menbic kasabasına kaydırmıştı.

FRANSA İLK KEZ AÇIKLADI: ASKERİMİZ SURİYE'DE

Fransa Savunma Bakanlığı ise, ilk kez Suriye’de özel kuvvetlerinin bulunduğunu dün açıklamıştı.

Suriye'de 300'e yakın ABD'li özel askerler bulunuyor. Bu güçler, YPG'nin liderliğindeki SDG güçlerine danışmanlık yapıyor. Mayıs'ın sonunda başlatılan Rakka operasyonu sırasında SDG güçlerine eşlik eden bir ABD'li asker YPG arması takarken görüntülenmişti.