Pes! PKK'nın elebaşısı ABD'ye teşekkür etti!

Pes! PKK'nın elebaşısı ABD'ye teşekkür etti!
Güncelleme:

Abdullah Öcalan'ın "manevi evladım" dediği ve asıl adı Ferhat Abdi Şahin olan Mazlum Kobani, yaptığı açıklamada ABD ile olan doğrudan ilişkilerini bir kez daha ifşa etti ve "Amerikalı dostlarımıza tekrar teşekkür ediyoruz" dedi.

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Barzani'ye yakınlığıyla bilinen Rûdaw’ın haberine göre; Mazlum Kobani, düzenlediği basın toplantısında Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna yönelik operasyonu, Rusya ve Suriye hükümeti ile yapılan görüşmeler, Türkiye ve Rusya arasındaki Soçi mutabakatı, tutuklu IŞİD’lilerin durumu ve buna karşı yaklaşımları hakkında açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin 9 Ekim’de ABD’nin güçlerini bölgeden çekmesi ile operasyona başladığını belirterek, “Bu açıklamayı yaptığımız bu anda da saldırılar devam ediyor. Gerçekleşen büyük bir saldırıydı. Türk devleti tüm imkanlarını bu saldırılarda kullandı. Aynı zamanda cihadist olarak nitelediğimiz ve çete başlarını da tanıdığımız, IŞİD ve Nusra olarak nitelendirdiğimiz bu çeteler de saldırıya katıldı. Ama bu saldırılara karşı büyük bir direniş de gelişti” dedi.

“Bizim ve NATO devleti olan Türk devletinin gücünü karşılaştırdığımızda büyük bir fark olduğu bir gerçek” diyen Mazlum Kobani sözlerine şunları ekledi:

“Ancak yine de her yerde büyük bir direniş sergilendi. En son Türk devleti ateşkesi kabul etmeye mecbur kaldı. Mevcut durumda biz ateşkesi kabul ettik, ittifakı kabul etmedik. Türk devletiyle ittifak yapmayı kabul etmedik. Türk devleti ve ABD arasında gerçekleşen ittifakı da kabul etmedik. Kabul ettiğimiz şey ateşkesti. Biz güçlerimizi Sere Kaniye ve Gire Spi arasında çekmeyi, Türk devleti de saldırılarını durdurmayı uzun süreli ateşkes uygulamayı kabul etti.”

“ABD’NİN GÜÇLERİNİ ÇEKME KARARI YANLIŞTI”

Kobani, “ABD Türk devletinin saldırılarına karşı askeri bir duruş sergileme yönünde karar almadı. Sadece ekonomik yaptırımlarla yapmaya çalıştılar. Bu da bu saldırıların sürmesine neden olmasına, barbarlığın yaşanmasına neden oldu. Bu bölgede yaşayan 400 bine yakın halkımızın yerinden olmasına neden oldular. Birlikte IŞİD’e karşı mücadele ettiğimiz ortağımız ABD açısından bu büyük bir yanlışlıktı. Bu yanlışlık, halkımızın yüzbinler halinde göç etmesine, sivil katliamların yaşanmasına ve tabi Kürt soykırımının önü açıldı” değerlednirmesinde bulundu.

“BİZİM GÖRÜŞÜMÜZ ALINMADI”

 “Rusya hükümeti ile Başkan Putin’in savaşı durdurmak için gösterdikleri çabayı takdir ediyor ve kendilerine teşekkür ediyoruz” diyen Kobani, Suriye topraklarının parçalanmaması için gösterilen çabaları da desteklediklerini belirtti.

Kobani, “Fakat Türk devleti ile Rusya arasında imzalanan mutabakat maddelerinin birçoğu halkımızın çıkarlarına göre değil. Mutabakattan önce bizim görüşümüz alınmadı ve biz bir taraf olmadık. Bu nedenle mutabakatın bazı maddeleri hakkında görüşlerimizi dile getirdik ve bu maddelerin tartışılması gerektiğini aktardık. Bu yüzden biz Rusya’nın çabalarını olumlu buluyoruz ama bu anlaşma hakkında bizim de görüşlerimiz var. önümüzdeki günlerde Rus yetkililerle görüşeceğiz, görüşlerimizi ileteceğiz ve değiştirilmesini istediğimiz maddeler hakkında taleplerimizi sunacağız” dedi.

“AMERİKALI DOSTLARIMIZA TEKRAR TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

ABD ve Rusya’nın girişimleri sayesinde Türkiye ile resmi bir ateşkes ilan edildiğini dile getiren Mazlum Kobani sözlerine şunları ekledi:

“Fakat Türk devleti bu ateşkesi uygulamıyor. Biz de Demokratik Suriye Güçleri olarak Türkiye’nin sözlerine asla inanmıyoruz. Fırsat bulurlarsa saldırılarına devam edecekler. Bu nedenle halkımızdan ve savaşa karşı olan herkesten hazırlıklarını sürdürmelerini istiyoruz. Halkımızın içinden geçtiği bu zorlu süreç aşılana kadar herkes konumunu korumalı. Güçlerimiz mevzilerinde ihtiyatı elden bırakmamalıdır. Halkımız alanlarda işgale karşı çıkmalı, doslarımızdan ve bizi destekleyen herkes zafer bizim olana dek ayakta olmalı. Bu vesile ile bir kez daha dünyanın her tarafında halkımızı destekleyen ve Türk işgaline karşı sesini yükselten dostlarımıza, özellikle de ABD’deki dostlarımıza, ABD Kongresi’ndeki üyelere ve eski asker arkadaşlarımız olan Amerikalı dostlarımıza tekrar teşekkür ediyoruz.”

“TUTUKLU IŞİD’LİLER TÜRKİYE’Yİ İLGİLENDİRMEZ”

 Tutuklu IŞİD’lilerin meselenin içinde olan herkesi ilgilendirdiğini kaydeden Kobani, mvcut durumda hapisanelerin güvenliğini sıkı tuttuklarını vurguladı.

Kobani, “Bölgede hazır olanlarla bu konuyu görüşürüz, olmayanlarla değil. Ayrıca tutuklular konusu Türkiye’yi ve Suriye hükümetini ilgilendirmez, sadece bizi ve müttefiklerimizi ilgilendirir” değerlendirmesinde bulundu.

“ABD ORTADOĞU GERÇEĞİDİR”

ABD’nin Suriye ve Rojava’dan çekilmesi konusundaki görüşlerini daha önce de dile getirdiklerini anımsatan Kobani, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Evet, ABD’nin güçlerini geri çekmesi bu felakete zemin hazırladı ve sorumluluklarını yerine getirmedi, biz bunları kendilerine de söyledik ama ABD Ortadoğu’nun bir gerçeğidir ve hala bölgede güçleri bulunuyor. Ve biz hala IŞİD’e karşı ortak mücadeleye devam ediyoruz, edeceğiz. Biz Suriye sorununun uluslararası bir sorun olduğuna inanıyoruz ki nitekim birçok uluslararası devlet şu an sorunun bir tarafı olmuş durumda. Bizce bu güçler arasında bir dengenin sağlanması ile sorun çözülebilecek. Bir taraf tek başına çözümü dayatmış olsa bu çözüm sadece bir tarafın çıkarına göre olacaktı. Bu nedenle ABD’nin burada kalması iyidir ve bir denge oluşturacaktır. Biz de ABD’lilerin çekilmelerini durdurmalarını istedik. Başkan Trump da bu konuda bizi teyid etti.”

“BAŞKAN BARZANİ’YE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Operasyon ve savaşın durması için çağrıda bulunan tüm Kürt güçlerine teşekkür eden Kobani, “Özellikle de Güney Kürdistan yönetimi ile Başkan Barzani’ye Kürdistan Demokrat Partisi ile Kürdistan Yurtseverler Birliği’ne tavırlarından dolayı teşekkür ediyorum. Kürt güçlerin bu süreçte Rojava konusundaki tavrı bir olmalı, birlik olmalı. Rojava’nın korunması için ne gerekiyorsa yapılmaldır. Ayrıca Rovaja’daki tüm Kürt partilerin, gerek Suriye Kürt Ulusal Konseyi ve gerekse de TEV-DEM çelişkilerini bir tarafa bırakıp siyasi birlik sağlamalı” dedi.