PKK-DAEŞ ilişkisi ortaya çıktı

PKK-DAEŞ ilişkisi ortaya çıktı
Güncelleme:

Terör örtügü DAEŞ’in Türkiye’ye yönelik eylemler yapan diğer hain örgütlerle ilişkileri tek tek ortaya çıkıyor.

Bölgesel ilişkileri ve ortak ajandaları, istihbarat birimleri tarafından her zaman yakından takip edilen DAEŞ, PKK/PYD ve FETÖ arasındaki ilişkilerden bir yenisi daha ortaya çıktı. Suriye'nin Rakka kenti yakınlarındaki Suluk kasabasında, YPG ile DAEŞ esir takası gerçekleştirdi. YPG esir takasında 14 DAEŞ militanını verirken DAEŞ de elindeki 14 sivili YPG'lilere teslim etti. Yenişafak'ın haberine göre: Takas öncesi YPG'li 4 komutan ile DAEŞ'li 5 komutanın bir araya gelerek 3 kez görüştükleri ve listeleri takas ettikleri öğrenildi.

LİSTELER ÜZERİNDE ÇALIŞILDI

Listeler üzerinde anlaşmaya varılması üzerine iki taraf arasında esir takası gerçekleştirildi. Takas işlemi geçtiğimiz cumartesi günü sabah saatlerinde Rakka ile Kobani arasında YPG'nin elindeki Suluk kasabasında gerçekleşti. DAEŞ uzun zamandır elinde tuttuğu 2'si Arap 14 sivili YPG'ye teslim ederken YPG ise Münbic ve Haseke bölgesinde esir aldığı 14 kişiyi DAEŞ'e teslim etti.

BU İLK TAKAS DEĞİL

Bölgedeki kaynaklardan alınan bilgiye göre, PYD/PKK-DAEŞ arasında son 1 yıldan bu yana 7 kez esir takası yapıldığı ve bu takaslarda önceliğin lider kadrolar olduğu kaydedildi.

Yeni Şafak, daha önce FETÖ ile DAEŞ arasındaki ilişkiyi de gözler önüne sermişti. FETÖ'nün Halepçe'deki bir okulunun müdürlüğünü yapan Uğur Pehlivanoğlu'nun FETÖ tarafından örgüt içine gönderildiğini ve DAEŞ içinde bir tim kurduğunu kamuoyuna duyurmuştu.

Yeni Şafak