Prens'ten İslam alemini sarsan hareket: Kâbe'nin çatısına çıkıp...

Güncelleme:

Kabe'deki son projeleri incelemek için Mekke'yi ziyaret eden Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman,yaptığı hareketle büyük tepki çekti.

Kaşıkçı cinayeti ve Yemen’de yaşanan şiddet olaylarına katkısı dolayısıyla uluslararası kamuoyunun tepkisini çeken Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman, büyük tepki çeken bir harekete imza attı. Selman’ın skandal hareketi Mekke ziyareti sırasında yaşandı. Sabahın erken saatlerinde Kâbe’nin içine giren bin Selman, daha sonra alışık olmadık bir şekilde Beytullah’ın (Kâbe Binası) çatısına çıktı. Veliaht prensin Kâbe’nin üstüne çıkması sosyal medyada yankı buldu. Abbasiler döneminin önde gelen halifelerinden Ebu Ca’fer el-Mansur’un Beytullah’ın çatısına çıktığı biliniyor.

Günümüzde genelde yağmur yağdığında temizlik yapılması veya kutsal binanın örtüsünün değiştirilmesi için görevliler binanın çatısına çıkıyor. Suudi Arabistan yönetimi, Müslümanların en kutsal mekanı Kâbe’nin bulunduğu Mekke’nin “2030 vizyonu” çerçevesinde yenileneceğini açıklamıştı. 2018 yılında yaklaşık 2 milyon 372 bin kişi hac vazifesini yerine getirebildi.

Prens Selman, görevlilerden bilgi aldıktan sonra Kâbe’den ayrıldı.

Seçiniz...

Etiketler kabe mekke prens selman