PYD köşeye sıkıştı !

PYD köşeye sıkıştı !
Güncelleme:

Özgür Suriye Ordusu ile PKK'nın Suriye'deki yapılanması olan PYD arasında çatışmalar yaşanıyor.

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile PKK'nın Suriye yapılanması PYD arasındaHalep'teki çatışmalar Eşrefiye semtinde şiddetli çatışmalar yaşanıyor ve çatışmalar semtin dar sokaklarında, yaklaşık 10 metre mesafede sürüyor.
 
ÖSO'ya bağlı Ceyş'ul Tahrir grubunun komutanlarından Abu Karmo İdlibi, yaptığı açıklamada Halep'i PYD'den "kurtaracaklarını" söyledi.
 
ÖSO, PYD'yi Halep'te sıkıştırdı 
 
Karmo, şöyle devam etti: "PYD, sıkıştığında rejimden destek istiyor. İki taraf arasında koordinasyon o kadar yüksek ki rejim uçakları onları desteklemeye gelince tamamen nereyi vuracağını biliyor. Bu esnada da PYD güçleri, rejimin savaş uçaklarının hedef noktasından belli mesafeye çekiliyor."
 
İdlibi ayrıca, rejimin PYD 'yi desteklemek için Halep'in kuzeyinde kontrol ettiği noktalardan muhalifleri top mermileriyle vurduğunu söyledi.
 
ONLARI İSLAMİ YÖNTEMLERLE DEFNETTİK
 
Aynı grupta savaşçı olan Salih Sellum da PYD'nin öldürdüğü muhaliflerin cesetlerini Afrin'de teşhir etmesini kınayarak, "Bizler de çatışmalarda PYD militanların cesetlerini ele geçiriyoruz ama şimdiye kadar hiç birini teşhir etmedik. Bilakis onları İslami yöntemlerle defnettik." dedi.

Etiketler PKK pyd halep öso