PYD'nin yabancı teröristleri

PYD'nin yabancı teröristleri
Güncelleme:

Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'ye dünya ülkelerinden 1.300 terörist katıldı.

Terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı PYD saflarında bin 300 yabancı terörist yer alıyor. ABD, Avustralya, Fransa dahil birçok ülkeden örgüte katılanlar, PYD kamplarında silah ve Kürtçe eğitim alıyor. Örgütte 1,5 yılını dolduranlar, kadın militanlarla evleniyor.

Kobani olaylarının ardından dünyanın farklı ülkelerinden PKK'nın Suriye uzantısı PYD'ye katılım süreci devam ediyor. Avustralya, Amerika, Fransa, Belçika, Danimarka, Almanya, Rusya,Sırbistan, Ermenistan, İsrail, Japonya ve Kore'den yüzlerce kişi PYD bünyesine katıldı. PYD'nin Kamışlı ve Kobani kamplarında 1,5 ay eğitim gören yabancılar ardından örgüt militanı olarak PYD için savaşmaya başlıyor. İran ve Irak da örgüte militan sağlayan ülkeler arasında yer alıyor. Son 9 ayda 19 yabancı militan PYD saflarında çatışırken öldü. Son olarak Portekizli Mario Nunes, IŞİD tarafından öldürüldü. 25 Mayıs'ta ise Avustralyalı Jamie Bright, Şeddabi'de öldürülmüştü.

PYD saflarına katılan Avustralyalı Jamie Bright 25 Mayıs'ta, Portekizli Mario Nunes ise dün IŞİD tarafından öldürüldü.

2 BİN TÜRK EĞİTİM GÖRDÜ

Kobani, Telabyat ve Afrin kamplarında son 1,5 yılda 2 bin Türk vatandaşı terör eğitimi gördü. Türkiye'ye dönenlerin dışında halen 650 militan bölgede faal olarak savaşıyor. Almanya, Fransa başta olmak üzere Belçika, Hollanda, Danimarka, İngiltere gibi Avrupa ülkeleri terör örgütüne militan veren ülkeler arasında yer alıyor. Bugüne kadar PYD'ye katılan ithal terör örgütü mensupları arasında 2 Avustralya vatandaşı ile 2 ABD'li de yer alıyor. Halen savaşan militanlar arasında Kore ve Japonya vatandaşları da bulunuyor.

ÖRGÜT İÇİNDE EVLENİYORLAR

PYD'ye artan yabancı ilgisi ile birlikte örgütte 1,5 yılını dolduranlar, birlikte savaştığı kadın militanlarla evleniyor. Örgüt içinde evlenen yabancı militanların sayısı 60'ı geçti. Aynı zamanda silah eğitimi dışında, yabancı militanlara Kürtçe eğitimi de veriliyor. Suriye'de PYD terör örgütüne gönüllü katılan yüzlerce yabancı militan dışında, 380 ABD askeri de örgütün destekçileri arasında yer alıyor. Önceleri 60 kişilik hava ve yer koordinasyonunu sağlayan ABD askerlerine son 3 aylık dilimde yenileri eklendi. ABD askerleri Kamışlı, Kobani ve Mumbiç bölgesinde konuşlandırıldı. PYD militanlarını Cezire bölgesinde ABD'li subaylar eğitirken, Afrin bölgesinde uzun süre Alman ve İngiliz eğitmenler savaşa hazırladı. Ekim ayı başında Rusya'nın savaşa dahil olmasını takip eden dönemde ise Afrin'de terör eğitmenleri Rus subaylardan oluştu.

Dernekler getiriyor

PKK'nın Avrupa'da faliyet gösteren sosyal görünümlü dernekleri, yabancı militanların Avrupa'dan Suriye'ye gelmesinde aracılık ediyor. Terör örgütü mensupları ile tanışan Avrupalı sempatizanlar daha sonra Beyrut üzerinden Şam'a ve rejim kanalıyla Halep'ten Afrin ve Haseke Kürt bölgelerine ulaşıyor. Türkiye sınırından Kaçak geçişler ile Irak Yarubiye'den Kamışlı'ya açılan koridor da diğer ulaşım hattı olarak kullanılıyor. Uluslararası yardım kuruluşları üyeliği batıdan PYD bölgelerine geçişin bir diğer aracı olarak kullanılıyor. Kilis, Şanlıurfa, Gaziantep veHatay illerinde faaliyet gösteren yardım kuruluşlarına üye gözükerek, Suriye'ye yardım gönüllüsü görünümü ile giren onlarca militan örgüte katılarak savaşa dahil oluyor.