PYD'nin yeni hedefi

PYD'nin yeni hedefi
Güncelleme:

PKK'nın Suriye kolu PYD'ye bağlı Suriye Demokratik Ulusal Birliği, gözünü Halep'e dikti.

ABD'nin Suriye'deki stratejik ortağı PYD, skandal bir bildiriye imza attı. PYD'ye bağlı Demokratik Ulusal Birliği'nin açıklamasında, Halep ve Rakka gibi şehirlerin 'Türklerle Arapların işgali altında bulunduğu' ve 'Kürtlerin kendine ait toprakları yeniden ele geçirmesi gerektiği' savunuldu.

"HALEP İŞGAL ALTINDA, TÜRKMEN VE ARAPLARI ÇIKARALIM"

Suriye Demokratik Ulusal Birliği (SDUB), Halep ve Rakka gibi bölgelerin 'İslami fetih' adı altında Türkmen ve Araplar tarafından işgal edildiğini öne sürdü. PYD'nin siyasi kanadı olarak kurulan ve merkezi Afrin'de bulunan Birlik, yayınladığı bildiride, Rakka ve Halep bölgelerinin Türkmen ve Araplar tarafından tarihi süreç içerisinde işgal edildiğini, Kürtlerin kendilerine ait toprakları yeniden ele geçirmelerinin zorunlu olduğunu, işgal edilen bölgelerden Türkmen ve Arapların çıkarılması gerektiğini iddia etti.

FEDERAL SİSTEM

PYD'nin tek taraflı kanton ilan ettiği Afrin'de faaliyet gösteren SDUB, Halep ve Rakkabölgelerinde Türkmen, Arap, Ermeni, Asuri, Süryani, Ezidi ve diğer tüm etnik unsurların azınlık olduğunu, bölgede federal sistemin zorunluluk arz ettiğini öne sürdü.

"TÜRKLER VE ARAPLAR SONRADAN GELDİLER"

Bildiride, özellikle Halep kent ve kırsalının 'Kürt bölgesi' olduğu vurgulandı. Diğer etnik unsurların ise bölgeye sonradan İslami fetihlerle yerleştirildiği iddiasında bulunuldu. Aynı bildiride Türkmenlerin Osmanlı dönemi bakiyesi olduğu, Arapların ise Emevi-Abbasi dönemlerinde Arap Yarımadası'ndan İslami fetihlerle bölgeye geldiği belirtildi.

KÜRTLER DIŞINDA HERKES AZINLIK

Kürtler dışında tüm etnik grupların 'azınlık' olarak gösterildiği bildiride, Azez, Tel Rıfat,Cerablus, El Bab, Münbiç gibi birçok yerin de Kürt beldeleri olduğu ve birçoğunun asimile edilerek Türkmen ve Arap bölgelerine dönüştüğü savunuldu.

Yeni Şafak