"IŞİD'i besleyen Suudi Arabistandır"

"IŞİD'i besleyen Suudi Arabistandır"
Güncelleme:

Yemen Eski Devlet Başkanı Salih, IŞİD'in destekçisi olduğunu iddia eden Suudi Arabistan'a şok sözler söyledi.

Yemen’in Eski Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih son söyleşisinde Yemen ve Arap dünyasındaki terör faaliyetlerinden dolayı Suudi Arabistan’ı suçladı

Geçen hafta, Lübnan menşeili Mayadin televizyonunda yayınlanan bir söyleşideYemen’in eski devlet başkanı Ali Abdullah Salih, Suudi Arabistan’ın tüm Arap dünyasındaki terör örgütlerini ideolojik ve finansal olarak beslediğini söyledi.

Salih, Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail’in, Suudi Arabistan kökenli Vahhabi ideolojiyi bölgedeki etkilerini pekiştirmek, bölgeyi istikrarsızlığa sürükleyerek sömürgeci emellerini gerçekleştirmek için kullandıklarını belirtti. Salih ayrıca, Suudi Arabistan’ın Yemen’e düzenlediği saldırlar için kendisinden destek istendiğini, bu desteği sağlamak amacıyla Suudi Arabistan’ın Yemen Büyükelçisinin kendisine milyonlarca dolar teklif ettiğini söyledi.

Ali Abdullah Salih kendi partisi ve Husiler arasında farklı düşünceler olduğunu kabul etmekle birlikte bu farkların Yemen’in birliği ve Suud işgaline direnişin önünde bir engel olmadığını söyledi.

Al-Masdar News