"Uçan ve yüzen" otomobil yolda kaldı !

"Uçan ve yüzen" otomobil yolda kaldı !
Güncelleme:

Mısırlı bir 'şair'in icat ettiği aracın uçtuğu ve yüzdüğü iddia edildi. Deneme sürüşüne çıkan araç yolda kaldı.

Mısır'ın tarihi anlara tanıklık eden başkenti Kahire, geçtiğimiz pazar hayli ilginç bir organizasyona ev sahipliği yaptı.

Eski Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in görevden çekilmesini sağlayan protestoların düzenlendiği Tahrir Meydanı'nda, Mısırlı bir 'şair'in icat ettiği, 'uçan ve aynı zamanda yüzen' otomobilin test sürüşü gerçekleştirildi.

Buzzfeed'in haberine göre; 'karada giden, havada uçan, denizde yüzen' aracın fikir babası Eşref el Bendari, kendisini aynı zamanda 'mucit' olarak görüyor. Hatta son verdiği söyleşilerden birinde "dünyanın çehresini değiştirebileceğine inandığını" söylemiş.

ABD VE İSRAİL MISIR CANAVARI'NIN PEŞİNDE!

Bendari'nin bu çok amaçlı aracına verdiği isim ise 'Mısır Canavarı'. Bu 'canavar', Bendari'nin açıklamalarına göre; kendi ürettiği enerjiyle gidiyor ve saatte 120 kilometre hıza ulaşabiliyor. Hatta İsrail ve ABD, 'canavara' kancayı takmış bile. Haklarını almak için birbiriyle yarışıyorlarmış.

5683aa6d67b0a905ec63d184.jpg

Haberde, 21 kişinin yedi yıllık çalışmasının ürünü olduğu belirtilen 'Mısır Canavarı'na devlet madden değil ama manen destek olmuş. Nasıl mı? Tahrir Meydanı'nda güvenliği sağlayarak!

Tabii, deneme sürüşü, kısa süre içinde alay konusu oldu. Çünkü çok kabiliyetli bu araç uçmayı bir kenara bırakın karada bile gitmeyi başaramadı. Bunun üzerine birkaç Mısırlı aracı itip motorunu çalıştırmaya çabaladı.