Rus komutan YPG paçavrasıyla poz verdi

Rus komutan YPG paçavrasıyla poz verdi
Güncelleme:

Suriye'de, daha önce Türk askerleriyle birlikte ortak devriyeye çıkan Rus komutan, terör örgütü PKK/YPG paçavrasıyla poz verdi.

Amerika'nın çekildiği Fırat Nehri üzerindeki barajda kurulu üsse Rusya yerleşti. Devir teslime katılan Rus komutan ise gözlerden kaçmadı. Türk askerleriyle birlikte poz veren komutan şimdi de YPG bayrağıyla görüntülendi.

RUS KOMUTANDAN PAÇAVRALI POZ
Rus bayraklı askeri konvoy Fırat Nehri üzerindeki barajda kurulu üsse girdi. Bir Rus komutanın, terör örgütü YPG/PKK mensubu Şervan Derviş ile yan yana konuşma yapmasının ardından üssün devir teslimi gerçekleştirildi.

RUSYA VE YPG BAYRAĞI BİR ARADA
Bu esnada, Rus komutan ve söz konusu teröristin, Rusya bayrağı ve örgüt flamasını değiş tokuş etmesi dikkati çekti.

ORTAK DEVRİYEYE KATILMIŞTI
Rus komutan ise Soçi mutabakatı kapsamında anlaşmaya varılan ortak devriyede yer almıştı. Türk askerleri ile birlikte beraber görüntülenen komutan, devriyeye katılmıştı.

Rus komutan YPG paçavrasıyla poz verdi - Resim : 1

ABD ÜS KURDU
Fırat Nehri'nin batı yakasındaki Tişrin Barajı, 27 Aralık 2015'te ABD desteğiyle YPG/PKK'nın eline geçmişti. Baraj, terör örgütünün Fırat'ın batısında işgal ettiği ilk nokta olmuştu. ABD, Ocak 2016'da barajda üs kurmuştu.

Bu arada, Rusya'nın Suriye'nin kuzeydoğusunda rejim kontrolündeki Kamışlı havaalanının yakınında kullandığı bir binanın çevresini genişlettiği öğrenildi.

20 kadar Rus askeri danışman, onlarca asker ve zırhlı araçla önceki gün bölgeye intikal etti.