Salih Müslim ''Kürt devleti istemiyoruz'' dedi ama sonra baklayı çıkardı

Salih Müslim ''Kürt devleti istemiyoruz'' dedi ama sonra baklayı çıkardı
Güncelleme:

Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin Eş Başkanı Salih Müslim kafa karıştıran açıklamalar yaptı.

Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki kolu olarak bilinen PYD'nin Eş Başkanı Salih Müslim, hiç bir zaman Suriye'de bağımsız bir Kürt devleti iddiasında olmadıklarını ve birleşik Suriye'den yana olduklarını belirterek, "Kantonlar (Kobani-Afrin) Suriye'de istikrar sağlandıktan sonra zaten birleşecek. Birleştirmek için çabalıyoruz" dedi.

Terörist PYD'nin Eş başkanı Salih Müslim Amerika'nın sesi radyosuna konuştu. Müslim, Suriye'deki son durum ve Türkiye'nin Cerablus operasyonunu değerlendirdi. Müslim, Türkiye ile 2 yıldır görüşmelerinin olmadığını belirterek, Türkiye'nin 'YPG ve PYD'nin bağımsız Kürt devleti istediği' yönündeki açıklamalarını şöyle değerlendirdi:

"Biz öyle bir iddiada bulunmadık, söylemedik. Bağımsız Kürt devleti filan demedik. Projelerimiz açıktır. Biz gerçekten demokratik bir Suriye, Kürtler'in demokratik haklarına kavuşmasını istiyoruz. Merkeziyetçi olmayan demokratik bir Suriye. Kürtler'le Araplar var, Süryaniler var, hepsi onlarca yıl bastırılmıştır. Böyle merkeziyetçi, katı bir devlet uygun değildir. Hem inanç hem etnik köken bakımından özgürlük olması gerekiyor, bir şeyler alınması, elde edilmesi gerekiyor. Bunun için savaşıyor bütün Suriye halkı. Bölünme, parçalanma, hiçbir zaman istemedik. Elimizden geldiği kadar da (bölünmeye) engel oluruz. Birleşik Suriye istiyoruz."

'SURİYE'DE İSTİKRAR SAĞLANINCA KANTONLAR ZATEN BİRLEŞECEK' NE DEMEK ?

Suriye'nin batısında Kürtlerin denetiminde bulunan Kobani ve Afrin kantonlarının birleştirilmesi ve Türkiye'nin bunu engellemek için Cerablus'a düzenlediği operasyonu da değerlendiren PYD Eş başkanı Müslim sözyerini şöyle sürdürdü:

"Suriye özgürleştikten sonra zaten kantonlar birleşecek. Bazı yerlerde Arap varsa, Türkmen varsa, Kürtler varsa onlar zaten anlaşabilirler. Sanki o aradaki boşluk (Kobani-Afrin arasındaki bölge) kapanacak, orada bir devlet kurulacak. Öyle bir şey yok. Kimse de böyle bir şey düşünmüyor. Suriye'de istikrar sağlandığında zaten birleşmiş olacak. Birleştirmek için çabalıyoruz gibi bir derdimiz yok. Ne zaman DAİŞ giderse, istikrar sağlanırsa birleşmiş olacak."

MÜSLİM'İN KONUŞMASINI TERCÜME EDECEK OLURSAK...

Müslim ''elimizden geldiği kadar bölünmeye engel oluruz'' diyor ama güçlerinin buna yetmeyeceğini kendisi de çok iyi biliyor. Terör örgütü IŞİD PYD'nin önündeki en büyük engel. IŞİD'in ardında Suriye'deki en güçlü grup PYD. Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı olan PYD'nin bölgedeki Arap ve Türkmenler gibi azınlık gruplarını nasıl asimile ettiği biliniyor. Türkiye'nin en önemli itirazlarında biri de bu. 

Salih Müslim ''IŞİD tehlikesi ortadan kaldıktan sonra Kürt ve Türkmen kardeşlerimizle anlaşırız'' derken bugüne kadar yaptıklarıyla aslında ''IŞİD'den sonra sıra onalara gelecek'' demek istiyor.