Şam Havalimanı yakınlarında patlama

Şam Havalimanı yakınlarında patlama
Güncelleme:

Suriye'nin Şam Uluslararası Havalalanı yakınlarında patlama meydana geldiği bildirildi. Patlamanın ardından İsrail'in hava saldırısı gerçekleştirmiş olabileceği açıklandı.

Suriye hükümeti ve Hizbullah'a yakınlığıyla bilinen Lübnanlı al-Manar televizyonu başkentteki Şam Uluslararası Havalimanı yakınlarında büyük bir patlamanın İsrail hava kuvvetleri tarafından gerçekleştirilmiş bir saldırı olabileceğini açıkladı. Suriyeli istihbarat ve muhalif kaynaklar ise İsrail'in Şam'da bir havalimanı yakınlarında Lübnanlı Hizbullah grubuna ait ve Tahran'ın ticari ve askeri kargo uçaklarıyla gönderdiği silahların bulunduğu bir depoyu vurduğunu açıkladı. İsrail Ordusu Radyosu'na konuşan İsrail İstihbarat Bakanı Israel Katz, "Suriye'de meydana gelen olayın İsrail'in, İran'ın Hizbullah grubuna ileri seviye silah transferini engelleme politikasıyla tamamen uyuştuğunu doğrulayabilirim. Doğal olarak bu konuda daha fazla detay vermek istemiyorum. Başbakan, ne zaman elimize ileri seviye silahların Hizbullah'a sevkiyatına dair istihbarat geçerse harekete geçmemizi söyledi" şeklinde konuştu. 

ŞAM'IN 25 KM DIŞINDA

İsrail'in Şam'daki havalimanına yönelik hava saldırıları gerçekleştirip gerçekleştirmediği sorulan İsrail ordusu sözcüsü, "Bu haberler hakkında yorum yapamayız" dedi. Reuters haber ajansı, saldırının havaalanının dışında gerçekleştiğini yazdı. Al Manar, saldırının sadece maddi kayba neden olduğunu belirtti. Şam Uluslararası Havaalanı, kent merkezinin 25 kilometre dışında bulunuyor. 

Şam Havalimanı yakınlarında patlama - Resim : 1

SABAH 05:20'DE PATLADI

Şam bölgesinde iki üst düzey muhalif kaynak, havalimanının olduğu başkentin doğu bölgesindeki gözlemcilerinden edindikleri bilgilere göre İran destekli milislere ait bir cephaneye beş saldırının gerçekleştiğini söylediler. İsrailli yetkililer Suriye'deki daha önceki saldırılar için, Hizbullah'a ileri seviye silah aktarımını sebep göstermiş ve bunu bir "kırmızı çizgi" olarak ilan etmişlerdi. Suriye hükümeti yanlısı medya ve Suriye İnsan Hakları Gözlemevi bugün erken saatlerde havalimanı yakınlarında büyük bir patlama olduğunu söylerken, Şam'ın merkezinde yaşayan bir kişi de patlamanın kendisini uykudan uyandırdığını belirtti. Gözlemevi kaynakları patlamanın Türkiye saati ile 05.20 dolaylarında meydana geldiğini duyururken, saldırının havadan ya da karadan gerçekleştiği hakkında net bir bilgi bulunmadığını vurguladı. 

Seçiniz...