Sınırın 40 km ötesinde sokak savaşları !

Sınırın 40 km ötesinde sokak savaşları !
Güncelleme:

Suriye'nin Menbic kentinde IŞİD'e yönelik operasyonda sona gelindi.

Fırat'ın batısında Türkiye'ye 40 kilometre mesafede bulunan Menbic'i kuşatan Demokratik Suriye Güçleri (DSG), kentin güney ve batısından merkeze doğru ilerliyor. 42 günden beri kent merkezini kuşatmaya alan Menbic savaşçıları ile IŞİD güçleri arasındaki çatışmalar kentin batısındaki Sebih Behrat kavşağı ile El Heznave mahallesinde yoğunlaşıyor. Kentin güneyi ve batısındaki önemli noktaları ele geçiren Menbic savaşçıları, merkeze doğru ilerleyişini dün de sürdürdü. Menbic savaşçılarının kent merkezine 200 metre mesafeye kadar yaklaşırken  merkeze yakın stratejik öneme sahip Adiyat okulu IŞİD'ten alındı.

Suikast silahı Kanas takviyesi

Milliyet'ten Namık Durukan'ın haberine göre, Saldırılara karşılık vererek direnmeye çalışan IŞİD güçleri ile Menbic savaşçıları arasında göğüs göğüse sokak savaşları yaşanırken, koalisyon güçleri, IŞİD'i geriletmek için Menbic Askeri Meclis savaşçılarını suikast silahı Kanas'la donattı. Kanas silahının sokak savaşında etkili olduğu bildirildi.

Ağır silahların kullanıldığı şehir savaşında koalisyon uçakları, dün Menbic'teki sanayi bölgesi, Ayşe ve Vatani hastaneleri ile köprü çevresindeki mevzilerde konuşlanan IŞİD savaşçılarına bomba yağdırdı. IŞİD mevzilerine 22 sorti yapılırken, şu ana kadar yapılan bombardımanın en etkilisinin gerçekleştirildiği bildirildi. Etkili hava harekâtları sırasında IŞİD'in Batı Cephesi sorumlusu Ebu Suheyl El-Maaravi'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda savaşçının öldürüldüğü öğrenildi. 

IŞİD, kuşatmayı kırmak ve yaralılarını almak amacıyla Cerablus tarafından bomba yüklü araçlar desteğinde etkili saldırılar gerçekleştirdi. Ancak koalisyon uçakları ve Menbic Askeri Meclis savaşçılarının etkili savunması sonucu saldırılar kırıldı. Menbic Askeri Meclis savışçılarının, en geç bir haftaya kadar kentin büyük bölümünde denetimi sağlayacağı ileri sürülüyor. Kent merkezinde denetimin tamamen sağlanması halinde IŞİD'in yönetim merkezi Rakka ile Cerablus arasındaki bağlantının tamamen kesileceği ve Cerablus üzerindeki ablukanın sıklaştırılacağı bildiriliyor.