Şok iddia: Irak ordusu Türk askerlerini kuşattı

Şok iddia: Irak ordusu Türk askerlerini kuşattı
Güncelleme:

İran haber ajansı Başika'da bulunan Türk askerlerinin Musul ile bağlantısının kesilmesi için Irak ordusu tarafından kuşatıldığını duyurdu.

İran'dan yayın yapan Tesnim Haber Ajansına konuşan Irak Gönüllü Halk Güçleri Birliği'nin (Haşdi Şabi) sözcüsü Yusuf el Kelabi, Başika'daki Türk askerlerinin Iraklı askerler tarafından kuşatıldığını ve Musul ile bağlantılarının kesildiğini iddia etti.

Rus haber ajansı Sputnik'te yer alan habere göre; Haşdi Şabi'nin sözcüsü Yusuf el Kelabi, "Irak ordu güçleri bugün Başika bölgesinde hızlı bir şekilde ilerleyerek bölgeyi kontrol altına aldı ve Türk askerlerinin olduğu kışlanın etrafını çevirdiler. Türk güçlerinin burada herhangi bir eylem yapma imkanını sınırlayan Irak ordusu Türk askerlerinin herhangi bir girişimde bulunması halinde onları hedef almayı planlıyor" dedi. Kelabi, Irak ordusunun hedeflerinden birinin de Türk askerinin Musul operasyonuna katılması ve fiili olarak savaşa girmesini önlemek olduğunu ifade etti.
 
'MUSUL'DAKİ IŞİD MİLİTANLARI RAKKA'YA VE TÜRLKİYE'YE KAÇIYOR'
 
Kelabi, Irak ordusu askerlerinin Musul harekatının başlamasının ardından bölgede hızla ilerleyerek önemli kazanımlarda bulunduklarını, IŞİD'e büyük kayıplar verdirdiğini ve militanların bazılarının Rakka ve Türkiye'ye kaçmak zorunda kaldıklarını söyledi.
 
'ÇAVUŞOĞLU VE HEYETİ KONUYU GÖRÜŞMEK ÜZERE BAĞDAT'A GELECEK'
 
Sözcü, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, beraberindeki bir heyetle Bağdat'a giderek bu konu hakkında görüşmeler yapacağını da ileri sürdü. Çavuşoğlu Bağdat'tan bir heyetin Musul konusunda görüşmelerde bulunmak üzere haftasonuna doğru Türkiye'ye geleceğini belirtmişti. Dün de Başika Kampı nedeniyle yaşanan gerilimin sona erdirilmesi için Ankara'dan bir heyet Bağdat'a gitmişti. Heyete Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ümit Yalçın başkanlık etmişti.